Ofte stilte spørsmål


Det oppstår ofte mange spørsmål knyttet opp mot fylkesmesterskapet, og her har vi prøvd å svare på de som ofte kommer. Har du et spørsmål? Send det gjerne til Prosjektleder på mail raija@ue.no

Følg oss også på Instagram, der vil vi legge ut gode tips og råd: @uearktis.

Hva vinner man?

I noen av konkurransene vinner man NM-deltakelse som inkluderer kost, losji og deltakeravgift. I andre konkurranser vinner man pengepremier.

Hvem kan kvalifisere seg til NM og få NM-billett?

  • 1. plass Beste Ungdomsbedrift
  • 1. plass Beste Innovative Vare/Tjeneste
  • 1. plass Beste Yrkesfaglige Bedrift
  • I tillegg er det et wildcard som deles ut under eller etter FM

Hva skjer dersom vi ikke har sendt inn materiell innen tidsfristen?

Da blir både dere og vi lei oss! En frist er en frist og vi ønsker at alle forholder seg til denne. Fristen for opplasting av dokumentasjon er 22. februar kl. 23:59.

Hva skal videopitchen brukes til?

Alle ungdomsbedriftene som deltar på Fylkesmesterskapet kan sende inn en videopitch på maks 2 min i forkant. Denne kommer vi til å dele med juryene i hver enkelt konkurransekategoriene - slik at de kan bli bedre kjent med dere. Pitchen bør derfor gi et godt inntrykk av ungdomsbedriften og deres forretningsidé. Se tips til hvordan du kan bygge opp en pitch her - og tekniske tips her. Husk at alle som er med i videopitchen må godkjenne dette (Alle i UBen må ikke nødvendigvis filmes, man kan være kreativ og finne andre måter å presentere bedriften på). Vi kommer til å kåre vinnere blant alle videopitchene som blir sendt inn i kategorien "Beste videopitch".

Kunstig Intelligens

Vi har fått spørsmål om bruk av kunstig intelligens i ungdomsbedrift. Dersom ungdomsbedrifter har benyttet kunstig intelligens (AI) som verktøy i UB-arbeidet og i utforming av produktet og tilhørende materiell (tekst, video, lyd, 3D, design, koding etc.) skal dette være gjort på en åpen, ansvarlig og etisk måte. Gjennom intervjuene vil juryen få innsikt i elevenes kunnskap om og forståelse for arbeidet de har nedlagt og hvordan de evt har bruk AI hensiktsmessig i prosessen. Ungdomsbedriften skal informere juryen dersom AI er brukt, og være forberedt til å svare på spørsmål om vurderinger de har gjort i den forbindelse.

Hvem er juryen i konkurransene?

Juryen består av representanter fra arbeids- og næringslivet i regionen vår. Ungt Entreprenørskap har håndplukket folk til å være jury på bakgrunn av kompetanse og forståelse for den kategorien de bedømmer. Det er dyktige og hyggelige folk som vil møte dere i intervjuene.

Hjelp, vi har lastet opp feil materiell!

Sånt skjer! Enten om dere har lastet opp feil bidrag, har oppdatert bidraget deres eller ønsker å endre på ting: Ta kontakt med oss! Dersom det er små endringer kan vi legge inn oppdatert materiell. Hvis det er mange ting som skal endres, kan dere sende inn innleveringsskjemaet på nytt (inkludert alt materiell og infoen dere må skrive inn). Derfor anbefaler vi dere å vente med å laste opp bidragene til dere er helt klare og sikre på at alt er riktig - men likevel i god tid før innleveringsfristen. Få gjerne en lærer til å se over først.

Skal vi presentere fra en scene?

Neida - slapp av! I de aller fleste konkurransene vil dere møte de ulike juryene når dere står på stand. Det er bare i kategorien "Beste ungdomsbedrift" at ungdomsbedriften skal pitche live på scenen foran jury, publikum og andre.