10. Jord-fjord-bord prisen

"Ungdomsbedrifter fra utdanningsprogrammene Naturbruk og Restaurant- og matfag kan delta i denne konkurransen."

Juryen vil gjøre en helhetsvurdering på bakgrunn av følgende kriterier:

  • Skaper ungdomsbedriften verdier innenfor landbruks- og matsektoren i Norge på en bærekraftig måte?
  • Tilbyr ungdomsbedriften et kvalitetsprodukt (vare/tjeneste) til sin målgruppe som det er behov for i markedet i dag og i framtiden?
  • Har ungdomsbedriften hatt et godt samarbeid med arbeids- og næringsliv?
  • På hvilken måte ivaretar ungdomsbedriften helse, miljø og sikkerhet for seg selv og sine kunder?

Juryen ser etter ungdomsbedrifter som driver med:

  • produksjon og salg av råvarer fra/for jordbruk i Norge (inkludert dyrehold) (JORD)
  • produksjon og salg av råvarer fra/for sjø og innsjø i Norge (FJORD)
  • matopplevelser og spiselige produkter som er klare til servering (BORD)



I denne kategorien skal ungdomsbedriften sende inn en kort beskrivelse (maks 2 A4 sider+forside) i PDF-format eller videopresentasjon(1 - 2 minutter) som inneholder:

  • Navn på konkurransen «Jord-fjord-bord prisen».
  • Navn på ungdomsbedriften, skole og utdanningsprogram.
  • Telefonnummer og e-postadresse til en kontaktperson i ungdomsbedriften.
  • Kort beskrivelse av forretningsideen.
  • Informasjon om kriteriene over.
  • Legg gjerne inn skisse eller bilde av produktet.

PDF-filen/videopresentasjonen leveres navngitt ungdomsbedriftens navn og kategori, f.eks «Jordfjordbord_ TradisjonsbakstUB»