Hva skjer på mesterskapsdagen?

Fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter i Vestland skal være en festdag - hvor alle får vist fram sitt arbeid med ungdomsbedriftene sine. Målet vårt er at alle skal bli sett og hørt, og virkelig få delt sine erfaringer. I år blir det gjort noen endringer fra tidligere år som vi håper vil føre til en flott opplevelse for alle, både elever, lærere, jurymedlemmer og samarbeidspartnere. Vi avholder to mesterskap i 2024 - ett i Førde og ett i Bergen. Begge dager vil avsluttes med prisutdeling, hvor det deles ut priser i 12 ulike konkurransekategorier.

Hvordan fungerer det?

Dagen vil få en tre-deling av aktiviteter. Man vil da gjennom dagen enten stå på stand med et bord for å selge sine varer/tjenester, gjennomføre intervju med jury i de ulike kategoriene man er påmeldt i, eller gjennomføre/se på pitch i kategorien Beste Ungdomsbedrift.

  • Intervju:
    Ungdomsbedriften får tidspunkt for samtale med juryen i konkurransene de er påmeldt i. Juryene har hver sin faste stasjon, mens ungdomsbedriftene går rundt.
  • Stand:
    Ungdomsbedriftene får muligheten til å stå på en stand og vise fram bedriften/ideen sin, og selge sine produkter dersom det er aktuelt for bedriften. Gjennom dagen blir det også mulig å sirkulere og bli kjent med andre ungdomsbedrifter på stand.
  • Pitch:
    Ungdomsbedriftene som er påmeldt i konkurransen Beste ungdomsbedrift vil pitche. De som ikke deltar i konkurransen er publikum.

Hvis man har tid til overs kan man velge om man finner seg en plass å forberede seg til intervju/pitch, se på andres produkter og tjenester på stand, eller ta seg en pust i bakken med litt mat og drikke.