Ofte stilte spørsmål

Det oppstår ofte mange spørsmål knyttet opp mot fylkesmesterskapet, og her har vi prøvd å svare på de som ofte kommer.

Lurer du fortsatt på noe? Ta kontakt med oss.


Hva vinner man?

For 1., 2. og 3. plass vinner bedriften en pengepremie.


Hvem kommer til Norgesmesterskapet?

Vinnerne av kategorien "Beste Ungdomsbedrift" i Førde og i Bergen går automatisk videre til Norgesmesterskapet, som avholdes i Lillestrøm 6.-7. mai 2024.

Andre vinnere av en såkalt 'gullbillett' til NM vil annonseres når mesterskapene er gjennomført.


Hva skjer dersom vi ikke har sendt inn materiell innen tidsfristen?

Da blir både dere og vi lei oss! En frist er en frist og man blir da avmeldt i den aktuelle konkurransen.


Hjelp, vi har lastet opp feil bidrag!

Sånt skjer! Enten om dere har lastet opp feil bidrag, har oppdatert bidraget deres eller ønsker å endre på ting. Da må dere sende inn skjemaet på nytt, inkludert alle bidragene og infoen dere må skrive inn. Derfor anbefaler vi dere å vente med å laste opp bidragene til dere er helt klare og sikre på at alt er riktig. Få gjerne en lærer til å se over først.


Hvem er juryen i konkurransene?

Juryen består av representanter fra arbeids- og næringslivet. Ungt Entreprenørskap har håndplukket folk til å være dommere på bakgrunn av kompetanse og forståelse for den kategorien de dømmer. Når vi nærmer oss mesterskapene vil en oversikt over jurymedlemmer publiseres her på nettsiden.


Hvordan gjennomføres de digitale intervjuene?

Tre kategorier krever intervju i forkant av mesterskapsdagen, som vil bli gjennomført digitalt via Teams 12. mars. Tidspunkt for deres intervju, og lenkene til møtet, vil bli sendt ut i god tid i forveien. Juryene gjennomfører digitalt intervju med alle påmeldte kandidater i disse konkurransene:

  • Beste markedsføring
  • Størst verdiskapingspotensial
  • Beste regnskap

Når dere logger inn via lenken dere får tilsendt vil dere først møte en representant fra Ungt Entreprenørskap - deretter vil dere bli sendt ut i et digitalt grupperom (breakout room) for å ha intervju med juryen.

Lærere kan være med som observatør under intervju dersom de ønsker det. Regelen er da at lærer må være mutet hele tiden. NB! Lærere som skal delta må få møtelenken fra sine elever.


Hvor mange skal være med i intervjuene digitalt/på mesterskapsdagen?

Dere står fritt til å velge dette selv. Vi anbefaler at dere ikke er færre enn to, men dere kan også være hele bedriften. Det må ikke være de samme som stiller i hvert intervju. Dersom dere er oppmeldt i mange konkurranser kan det bli veldig travelt å delta i alle intervjuer, så da kan det være hensiktsmessig å dele seg opp. Avtal gjerne på forhånd hvem som skal svare på hva.


IMG 8501
Fridtjov Falch Sorø
Fagansvarlig videregående skole
Mia
Mia Dahl Meidell Haaland
Fagansvarlig høyere utdanning, rådgiver videregående skole