Gastronomiprisen

Alle ungdomsbedrifter som jobber med mat/matrelaterte idéer, kan melde seg på prisen.

Juryen vil gjøre en helhetsvurdering på bakgrunn av følgende kriterier:

  • Hvordan har ungdomsbedriften undersøkt behovet og interessen i markedet for produktet?
  • På hvilken måte sikrer ungdomsbedriften kvalitet gjennom hele prosessen, fra råvarer til ferdig produkt?
  • Hvordan har ungdomsbedriften jobbet med bærekraft i produksjonen, og hvilke bevisste grep er gjort?
  • Hvordan vurderer ungdomsbedriften produktets smak, utseende og næringsinnhold, og hvordan har disse faktorene blitt forbedret underveis?

Ungdomsbedriften må i forkant levere inn:

  • En kort beskrivelse (maks 2 A4-sider) i PDF-format som inneholder informasjon om kriteriene over.
  • Juryen gjennomfører fysisk intervju med kandidatene.
  • Ha gjerne med smaksprøver til jury og publikum.
  • Dersom ungdomsbedriften har benyttet kunstig intelligens (KI) skal dette opplyses om i jury-samtaler og i skriftlig materiell.