Gastronomiprisen
Alle ungdomsbedrifter som jobber med mat/matrelaterte idéer, kan melde seg på prisen.
Juryen vil gjøre en helhetsvurdering på bakgrunn av følgende kriterier:
- Hvordan har ungdomsbedriften undersøkt behovet og interessen i markedet for produktet?
- På hvilken måte sikrer ungdomsbedriften kvalitet gjennom hele prosessen, fra råvarer til ferdig produkt?
- Hvordan har ungdomsbedriften jobbet med bærekraft i produksjonen, og hvilke bevisste grep er gjort?
- Hvordan vurderer ungdomsbedriften produktets smak, utseende og næringsinnhold, og hvordan har disse faktorene blitt forbedret underveis?
Ungdomsbedriften må i forkant levere inn:
- En kort beskrivelse (maks 2 A4-sider) i PDF-format som inneholder informasjon om kriteriene over.
- Juryen gjennomfører fysisk intervju med kandidatene.
- Ha gjerne med smaksprøver til jury og publikum.
- Dersom ungdomsbedriften har benyttet kunstig intelligens (KI) skal dette opplyses om i jury-samtaler og i skriftlig materiell.