Ny samarbeidsavtale med Gudbrandsdal Energi

Gudbrandsdal Energi blir ny hovedsamarbeidspartner for Ungt Entreprenørskap Innlandet fra skoleåret 2022-2023. Samarbeidet vil hovedsakelig være knyttet til en økt satsing på programmet SMART på barnetrinnet.

Samarbeidsavtale GE UE 100322

Gudbrandsdal Energi satser på de unge

Gudbrandsdal Energi er et kraftselskap med hovedkontor på Vinstra som leverer strøm til kunder i hele Sør-Norge. Bedriften har fokus på samfunnsansvar og ønsker til å bidra til at elever i barneskolen kan få jobbe kreativt med ulike problemstillinger knyttet til energi. Gudbrandsdal Energi har som ambisjon å hjelpe kundene sine med å bruke 30 % mindre strøm. For å få til dette må det utvikles smarte løsninger for framtida, og de unge må bidra!

"Barn og unge er fremtidens energibrukere – og energirådgivere. Vi ser derfor stor verdi i å høre deres tanker og ideer, og er glade for å samtidig kunne bidra til innovasjonsglede og engasjement. Et samarbeid med Ungt Entreprenørskap handler i stor grad om å ta samfunnsansvar, og hjelpe til med å forme bevisste forbrukere med mer bærekraftig energibruk. Vi gleder oss til å komme i gang!"
Marius Røed Sveipe, daglig leder, Gudbrandsdal Energi

Hva er SMART?

SMART er Ungt Entreprenørskap sitt hovedprogram på barneskolen. I SMART får elevene identifisere utfordringer, utvikle ideer og presentere løsninger. SMART gir elevene ferdigheter i kreativitet og samarbeid. Samarbeidet med Gudbrandsdal Energi gir dem også muligheten til å bli bedre kjent med en lokal bedrift og et tema som er svært dagsaktuelt.

Avtalesignering2 GE UE 100322

Pilotering

Samarbeidet knyttet til SMART testes ut på noen få skoler denne våren og sparkes for alvor i gang til høsten når nytt skoleår er i gang. Allerede denne uken fikk elever på Torpa barne- og ungdomsskole muligheten til å jobbe med SMART energi. De fikk utfordringen om å komme på en ny oppfinnelse som kan gjøre at vi produserer, bruker eller spare energi på en smartere måte. I en tid med rekordhøye strømpriser og mye fokus på dette både i media og antakeligvis rundt kjøkkenbordet hjemme, er det et tema som også elevene er opptatt av!

Deltar også på arrangement for elev- og ungdomsbedrifter

I tillegg til SMART-samarbeidet vil Gudbrandsdal Energi delta på UEs nye arrangement for elevbedrifter på Hamar 1. juni – INNspire. Her vil GE presentere hvordan de jobber med innovasjon, og de vil ha med seg en utfordring som elevbedriftene skal jobbe med. Les mer om INNspire HER.

Gudbrandsdal Energi kommer også til Fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter på Hamar 31. mars. Der vil de dele ut priser i kategorien Beste samarbeid med næringslivet. Informasjon om Fylkesmesterskapet finnes HER.