Løsningsgalleri

Alv 2

Alv

Vi lagde et firma som het Alv, Meningen med Alv var å kunne treffe de fleste aldersgrupper. Alv gjorde mye forskjellig. Vi hadde et teater, film/Reklame og en app.

DAMP

DAMP

Vi har laget en felles svømmehall. Her kunne folk vaske klærne sine. Da har vi et sted vi vasker klær på. Dette tror vi sparer strøm

Egg

Egg

Vi har lagd et strømsparings-spill, og jo mer du sparer jo lengre fram kommer du.
Det er også kort du må trekke hvor det for eksempel at du har glemt og ta av lyset om natten gå tre steg bak.

Foodtruck1

Foodtruck

Denne lastebilen hentar mat frå ulike butikkar som dei skulle kasta. Maten blir frysetørka så den ikkje blir øydelagt. Lastebilen køyrer til ulike folk som treng mat, folk som bur på gata, flyktningar og andre som er fattige. Det kostar veldig lite, ein betalar berre litt for desse varene.

Bilen går på vatn, ved bruk av sin egen Hydromotor som bruker straum og lagar damp. Bilen kan også gå på solenergi ved bruk av solcelle panel. Me kan også lagre solcelle-straumen i batteri for fleire dagar når det er overskya. Den lader viss den står i ro sånn at den som regel har straum. Bilen er i mange forskjellige fargar, sånn at den skaper glede.

IIL

IIL

Vår løsning var at vi tenkte vi bruker så mye strøm på å vake klær så vi lagde klær som ikke trengs og vaske ofte. Vi lagde en genser den har puste hull så lukten skal gå ut den er lagd av et annet stoff så den ikke skal bli skitten og ikke ting fester seg til den, og blir skitten. Men inne er det komfortabelt.

Kokke Geir 1 0

Kokke Geir 1.0

Kokke Geir er ein robot som får matrestar og lagar det om til noko som kan etast.

Først så legg ein matrestane inn i munnen på han, der reinsar han det og ser kva han kan bruka. Så sender han det ned til «magen» sin. Der miksar han restane om til noko som kan etast. Så sender han det ned igjen til botnen. Der steiker, koker osv. han maten. Bom, so har man ein ny middag frå sine gamle matrestar. Den maten som ikkje blei med i begynnelsen blir skoten ut av eit røyr. Det som blir til overs vert gjort om til kompost.

Nerds 4ever

Nerds 4ever

Vi har laget minions som er kjempesnille og hjelper deg! De er kjempegode til å spare strøm:)
Kjøp strøp-minions de koster bare 1 kr per hg

No waste

No Waste Steve

Steve er ein robot som hentar mat som er utgådd på dato, eller restar frå middagar. Først må du bruke “Steve hentar” appen og vippse 20kr til Steve. Så går Steve rundt om husa og samlar mat som er utgådd på dato, eller mat som folk ikkje vil ha. Steve tar med seg maten til fabrikken. Fabrikken har ein anna robot som tar ut næringsstoffane frå maten og gjer det om til næringsrikt pulver. Det pulveret blir brukt i andre matrettar som ekstra næring .All maten som er att blir til kompost.

Smart food

Smart food

Me har eit firma , som tar imot frukt og grønsaker frå bønder, og butikkar. Smart-Food lagar smoothie og is av frukta og bæra i ein stor fabrikk. Firmaet hentar maten med ein trailer som går på biogass. Biogassen blir laga i ein fabrikk (grå bygning) som brukar restavfall, og bæsj frå kyr som er på ein gard utanfor. Frå biogass-fabrikken går det 2 store røyr som fører biogassen til ein stor tank (grøn sylinder). Ut av tanken, går det eit rør som traileren kan fylle seg opp med. Firmaet Smart-Food har ein app, som folk kan bestille smoothie og is laga av frukta Smart-Food hentar inn. Då folk har bestilt is, eller smoothie, frå Smart-Food kan den hentast, eller leverast med bil, eller sykkel visst det er på kort avstand. Firmaet har også kontor, som dei tar imot bestillingane frå.

Spar strom as

Spar strøm as

Er et museum med tips til og spare strøm.

SPT

SPTD

Det er en fjernkontroll som sparer strøm så visst du trykker på en av de knappene så sparer du strøm.