Fagdag 21. april

7 555 A1567

Vi inviterer ungdom på Vestlandet til inspirasjonsforedrag og talkshow på Amalie Skram videregående skole 21.april kl. 09.00 - 10.30 under One Ocean Week.


Du møter gründeren, forskeren, fiskeren og seileren. Alle lever og ånder for et bærekraftig hav. Hør hvorfor det er så viktig at handlekraftige ungdommer engasjerer seg.

Program

 • Viktigheten av ungdommers handlekraft for bærekraftige hav
  "Innovasjonsbiologen", Fridtjov Falch Sorø i Ungt Entreprenørskap Vestland
 • Jorden rundt med forskningsprosjektet One Ocean Expedition
  Prosjektleder, Jan Stian Vold i Bergens Tidende
 • På seilas med kunnskapsskipet Statsraad Lehmkuhl
  Student, Malin Haara
 • Grunderen som lever av livet i havet
  Simon Taranger og Simen Løseth i snøkrabbrederiet, Vestland Seafood
 • En kjærlighetshistorie om hav, punk og vennskap
  Michelin-kokk, Christopher Haatuft
 • Et fristed under overflaten
  Fridykkerne og undervannsjægerne Joachim Tømt Kalberg og Tor Olav Hugdal Kalberg
 • Sjans i havet! - et talkshow om inspirasjon, frustrasjon og VANNvittige drømmer!
  ledet av Fridtjov Falch Sorø
Malin Haara foto

Malin Haara er 21 år gammel og har studert økonomi, business og bærekraft på University of London. Etter tokt med Statsraad Lehmkuhl endret hun karrierefokus inn i det maritime og er i gang med utdannelse som lettmatros.

20221116 Kveitesmaking pa Damsgaard DSC 7307

Michelin-kokk Christopher Haatuft er en tidligere pønker som serverer sjømat du aldri har smakt før. Christopher har blant annet startet restaurantene Lysverket, Damsgård og pizzarestauranten Hoggorm. Han har en bigeskjeft med matdyrking på grønne, urbane tak og høsting av råvarer fra havbunnen.
Foto: Christine Fagerbakke / Havforskningsinstituttet

Skjermbilde 2023 04 20 kl 12 02 09

Jan Stian Vold har jobbet i Bergens Tidende i over 20 år, blant annet som nyhetsredaktør. Nå er han ansvarlig for nye redaksjonelle produkter, og prosjektleder for Statsraad-dekningen til BT. www.bt.no/statsraaden.

6365ad5295a98b1c3d1b5805adc9d052

Austevollingene Simon Taranger og Simen Løseth deler raust av fiskerlivet på Instagram og TikTok.

IMG 5574

Tor Olav har jaktet på mat under vann i fire år, og blir stadig overrasket over det enorme mangfoldet som finnes i alle dybder. Han dykker gjerne flere ganger i uken, og drar ofte med kone og barn i sjøen. Tor Olav er aktivt med i Bergen Fridykkerklubb, og deler gjerne tips og erfaringer med de som har lyst til å prøve fridykking. «Det å legge seg ned og få hodet under vann gjør at fokuset fra mas og jag i hverdagen forsvinner, og alt handler om å bare være til stede – her og nå.»

Joachim er 13 år og kommer fra Osterøy. Han begynte å fridykke sommeren 2022, og skjønte fort at ressursene fra havet byr på både sunn mat og gode opplevelser. «Det å fridykke er et fristed med endeløse opplevelser, nesten som i et parallelt univers.» Joachim er en dyktig undervannsjeger som ønsker å inspirere til at flere skal få oppleve livet under overflaten.