Inspirasjonsforedrag

Vi gjennomførte inspirasjonsforedrag i samarbeid med Agenda Vestlandet med ungdommen i fokus!

På Nordahl Grieg videregående skole samlet vi velkjente foredragsholdere og eventyrere for å inspirere ungdom til å bidra til One Ocean Innovasjonscamp.

Sara Tokheim som er bærekraftsansvarlig i Ungt Entreprenørskap Vestland hadde erfaringsdeling om handlekraftige ungdommer som tar i bruk entreprenørskap for å løse fremtidens utfordringer knyttet til hav.

De fikk høre fra marinbiologen, Pia Ve Dahlen fra Lei en biolog som oppfordret til å bli bedre kjent med livet i havet og hvordan vi skal ta vare på det vi er glade i.

Vi fikk høre fra eventyreren, André Marton Pedersen som fortalte om seilaset emd forskningsskipet, Statsraad Lemkuhl som er på One Ocean Expedition.

Åsne Aadland-Dale, bærekraftsansvarlig i Sparebanken Vest hadde invitert inn bærekraftslederen William McDonough. Dagen etter deltok han på Vestlandskonferansen, men det å kunne møte ungdommen var svært viktig for han. McDonough ga følgende oppfordring til ungdommen: "Nature doesn't have a design problem. People do. Use nature as a model." Og avsluttet med hva som kreves av oss når det kommer til en bærekraftig fremtid: "It will take us all. It will take forever. But that's the point".

PROGRAM:

  • "Introduksjon til One Ocean Innovasjonscamp" - Gry Sæterdal, Ungt Entreprenørskap Vestland
  • "Unge entreprenører som jobber for bærekraftige hav" - Sara Tokheim, Ungt Entreprenørskap Vestland
  • "The One Ocean Expedition" - André Marton Pedersen
  • "Populærvitenskapelig foredrag og det forunderlige havet" - Pia Ve Dahlen
  • "Bærekraftledernes råd til ungdommen" - Åsne Aadland-Dale og William McDonough
  • "Havbyen Bergen og One Ocean Week gir utfordring til ungdommen".

Du kan lese mer om våre foredragsholdere her:

IMG 8665 jpg

Sara Tokheim

Sara er rådgiver og bærekraftsansvarlig i Ungt Entreprenørskap Vestland. Hun jobber med entreprenørskap i skolen, og er en viktig brobygger mellom skole og næringsliv. Hun skal presentere inspirerende eksempler på unge entreprenører som jobber for bærekraftige hav.

Lars Ivar Dale

Pia Ve Dahlen

Pia har på kort tid blitt en solid stemme for havet, og er å høre på Abels tårn, Ekko og andre NRK-baserte sendinger. Hun har gitt ut boken "Verden under vann" - en oppdagelsesreise under overflaten, som hun selv definerer som en barnebok for voksne. Hun grunnla i 2016 Passion for Ocean-festivalen. Pia driver nå Lei en biolog, og skal gi oss et populærvitenskapelig foredrag om det forunderlige havet.

André Marton Pedersen

André forteller om seilaset med Statsraad Lehmkuhl. Han seilte fra Palau i Stillehavet til Japan og videre til Manila. Underveis møtte de tyfoner, så hvaler, badet på 4000 meters dyp og gjorde mye forskning på havet. Statsraad Lehmkuhl er nå på sin største jordomseiling noensinne, One Ocean Expedition. Målet med ekspedisjonen er å gi oppmerksomhet og kunnskap om havets rolle for en bærekraftig fremtid i et globalt perspektiv. Bli med på foredraget og få et innblikk i klimautfordringene vi står overfor.

Skjermbilde 2023 02 06 kl 00 13 52

William McDonough

Bærekraftslederen var en av de første i verden til å sette ord på hvordan en sirkulærøkonomi kan fungere. Han inspirerer oss til å skape materialer, system, selskap, produkt, bygninger og lokalsamfunn som hele tiden blir bedre over tid. Han gir bærekraftsråd til de fremste lederne i verden. Han er en av foredragsholderne under Vestlandskonferansen, men først skal han ha innlegg til ungdommene. Åsne Aadland-Dale, bærekraftsansvarlig i Sparebanken Vest deltar i samtalen.