Norges beste studentbedrift er Oslo Analytic SB

Oslo Analytics SB 3

Spenningen var stor da vinneren av Norges Beste Studentbedrift ble kåret i regi av Ungt Entreprenørskap. Bedriften som til slutt overbeviste juryen var studentbedriften Oslo Analytic SB fra OsloMet. Studentbedriften som også stakk av med prisen beste samarbeid med næringslivet tilbyr tjenester for å redusere karbonutslipp for bedrifters digitale aktiviteter.

Internett slipper ut like mye CO2 som hele luftfartsindustrien, og dette vil Oslo Analytic SB gjøre noe med. Deres mål er at alle nettsteder skal drives av fornybar energi, og bruke under et halvt gram med karbon for hvert besøk. Tjenestene Oslo Analytic SB leverer er kalkulatorer, analyser, miljøvennlige servere som er drevet av norsk vannkraft, i tillegg til en plugin som klarer å redusere hele utslippet med 40% og samtidig øke ytelsen på nettsiden med 80%.

Fra scenen kunne de svært glade vinnerne i Oslo Analytic SB, Jørgen Sjåvik og Magnus Svendsen, informere om at de var både slitne, svette og stolte etter to hektiske dager, men at dette til syvende og sist var helt fantastisk. De trakk også frem at dette ikke hadde vært mulig uten det gode samarbeidet de har hatt med næringslivet, partnere, OsloMet, alle lærerne og ikke minst med-studentene.

Imponerte juryen

Juryen trakk spesielt frem at Oslo Analytic SB har et fungerende produkt som i sammensetningen av komponenter og tilknyttede tjenester er både nyskapende og innovativt, og ikke minst treffer et fremvoksende marked, både i Norge og internasjonalt. De trakk også frem at markedsbehovet er åpenbart, grunnet det grønne skiftets fokus på alt som kan bidra til å nå klimamålene gjennom små, men viktige tiltak. Betalingsviljen er også bevist gjennom at de allerede har betalende kunder og potensial for skalering uten behov for tyngre investeringer, også internasjonalt. Valget av verdens største plattform for nettsider som kjernemarked viser både vilje og evne til internasjonal vekst.

To dager med skaperglede

I to dager har Norgesmesterskap for Studentbedrifter blitt arrangert i Forskningsparken i Oslo. Totalt 21 studentbedrifter har deltatt, der de har konkurrert i til sammen syv forskjellige kategorier. Gjennom disse to dagene har studentene blitt vurdert gjennom pitching på scene, stands, intervjuer og forretningsplaner, og i tillegg har det vært nettverksbygging og faglig påfyll.

Gjennom seieren i NM blir Oslo Analytic SB også representant for Norge under EM for studentbedrifter i Istanbul i Tyrkia i juli.

Kontaktinformasjon Oslo Analytic SB

Daglig leder: Jørgen Sjåvik, jorgen@osloanalytic.com

Ansvarlig foreleser: Even Haug Larsen

Kontaktperson i UE fylke: Silje Bretvik Gundersen, 900 33 208, silje.gundersen@ue.no


Resultatliste NMSB 2023

Beste Studentbedrift – i samarbeid med Ferd

1. plass: Oslo Analytics SB fra OsloMet

2. plass: Capipro SB fra Nord Universitet Bodø

3. plass: Milja SB fra Universitetet i Sørøst-Norge

Juryens begrunnelse


Bærekraftsprisen

Vinneren av bærekraftsprisen er Capipro SB fra Nord Universitet Bodø

Juryens begrunnelse


Beste HR-bedrift – i samarbeid med ManpowerGroup

Vinneren av beste HR-bedrift er EasyWaste SB fra NTNU Ålesund

Juryens begrunnelse


Beste samarbeid med næringslivet – i samarbeid med NHO

Vinneren av beste samarbeid med næringslivet er Oslo Analytic SB fra OsloMet

Juryens begrunnelse


Beste sosiale entreprenør

Vinneren av beste sosiale entreprenør er Akrida SB NTNU Ålesund

Juryens begrunnelse


Beste forretningsplan/modell

Vinneren av beste forretningsplan/modell er Setup SB fra OsloMet

Juryens begrunnelse


Beste pitch

Vinneren av beste pitch er Manapotion SB fra Universitetet i Sørøst-Norge