Akrida SB - NTNU Ålesund

Gruppebilde Akrida SB

Akrida SB skal lage og distribuere sunne og proteinrike matalternativer med bruk av insekter som hovedingrediens. De skal skape kultur for konsum av insekt i Norge, og bidra til sunnere matholdninger hos nordmenn!

Akrida SB deltar i følgende konkurranser:

  • Beste studentbedrift i samarbeid med Ferd
  • Beste sosiale entreprenør
  • Beste HR-bedrift i samarbeid med ManpowerGroup
  • Beste næringslivssamarbeid i samarbeid med NHO

Akrida skal være ledende i tilvirkning av insektbasert mat ved å utvikle skreddersydde produkter for ulike nisjesegmenter. De skal være en ledende pioner på dette området, med bærekraftige og delikate matprodukter av siriss som hovedingrediens. Akrida SB skal være en pådriver av ressurssterke alternativer til tradisjonelle matvarer, og sammen med regionale og lokale aktører skal vi skape produkter med karakteristiske smaker og høyt proteininnhold. De skal skape kultur for konsum av insekt i Norge, slik at folk skal inkludere denne type vare som en del av sitt kosthold. Vi skal vise det norske markedet at mat med insekter er godt, sunt og appetittlig.

Akrida SB introduserer Hoppers.

Hoppers er Akridas første produkt, som vil introdusere nordmenn for smakfulle og sunne alternativer til tradisjonell mat. Målet er å bidra til det grønne matvaneskiftet og skape en positiv assosiasjon til insekter, gjennom en prosess der målet er å treffe parametere som er viktig for forbrukere. Akridas konkurransefortrinn opp mot konkurrentene er at de presenterer et produkt som viser de klare fordelene ved insektbasert mat, både i form av innhold, smak og utseende. Videre skal det være et bidrag for en mer bærekraftig verden, samt bedre folkehelse.

Akrida SB presenterer Hoppers i dag, og introduserer med det fremtidens mat.

Deltakere i bedriften

Jens Birkenes, Mikael Frølandshagen, Hermann Hansen, Sigurd Joralf Eidset, Celine Hansen


Kontaktperson

Daglig leder i bedriften

Jens Birkenes

E-post: jens.birkenes@gmail.com

Mobil: 41451993


Foreleser

Bjørn Magne Hatlø

Mobil: 70161495


Fylkeskontakt UE

Lovise Almklov

E-post: lovise.almklov@ue.no

Mobil: 452 66 018Sosiale medier

https://www.instagram.com/akrida.sb/

Vedlegg 13 7 bilde av prototyp produkt og banner
Akrida vinner