CapiPro SB – Nord universitet Bodø

Med en ny bærekraftig idé vil CapiPro SB innovere oppdrettsnæringen!

CapriPro SB satser på Børstemark og vil skape en helt ny og sirkulær fôrkilde. De skal representere Nordland på NM for studentbedrift 2023.

Masterstudenter entreprenorskap og forretningsutvikling

Studentene har en genuin interesse for gründervirksomhet, de tar Master i entreprenørskap og forretningsutvikling ved Nord universitet i Bodø og vil bidra til en grønnere fremtid for en viktig bransje. Oppdrettsæringen i Norge produserer i dag over en million tonn fiskeslam årlig. For landbasert oppdrett sier formelle utslippskrav at 50 prosent av slammet skal gjenbrukes. Oppdrettsnæringen står ovenfor store utfordringer for å bli mer sirkulære, og løsningen kan CapiPro SB sitte på.


Børstemark er en liten leddorm som i sitt naturlige habitat spiser slam. Gruppas forretningsidé handler om å utnytte fiskeslammet fra settefiskanleggene til å drive oppdrett av børstemark. Børstemarken skal i neste runde bli til protein som tilsettes fiskefôret.

CapiPro SB har tett kontakt med fagfeltet og forskningsmiljøet, og har tatt tak i et reelt problem som bransjen aktivt søker å løse.

"Med vårt produkt ønsker vi å være en aktør som bidrar til å utvikle oppdrettsnæringen i en mer bærekraftig retning"
CapiPro SB
Capipro SB

Tidligere i år var CapiPro SB med på den lokale konkurransen The Babson Collaborative Global Student Challenge, som er en prestisjetung konkurranse som så langt har engasjert hele 3400 studenter og produsert 900 nye forretningskonsept. Gruppa ble en av tre fra landsfinalen ved NTNU som gikk videre, og den 27. Mai ble det avgjort - CapiPro SB tok 1. plass og skal representere Norge i den internasjonale konkurransen.

CAPIPRO SB SKAL DELTA I FØLGENDE KATEGORIER PÅ NM:

  • Beste Studentbedrift
  • Beste forretningsmodell/plan
  • Bærekraftsprisen

DELTAKERE

Samson Vonen – Daglig leder

Isabell Grønnslett – Markedsansvarlig

Ole Martin Flågan – Økonomiansvarlig

KONTAKTINFO

Samson Vonen, daglig leder

Mob: 902 76 734

Epost: samson.vonen@gmail.com

NORA
Nora Kristensen
Rådgiver