Ung skaperkraft tar Innlandet inn i framtida

Det hadde gått tre år siden sist, men torsdag 31. mars kunne vi endelig møtes til et fysisk fylkesmesterskap igjen! 42 ungdomsbedrifter fra de videregående skolene i Innlandet deltok. Jury og gjester lot seg imponere av kreativiteten og engasjementet, og ikke minst skapergleden blant de unge. Med disse går Innlandet en lys framtid i møte!

Frittvilt stand

Bærekraft, innovasjon og samarbeid

Mange av ungdomsbedriftene har tatt tak i reelle problemer og prøvd å utvikle en løsning. Bærekraft engasjerer, og det samme gjør regionenes særegne kvaliteter. Gjenbruk av klær, ridekurs for barn, kløkost til kalv, interiørartikler av restbetong – dette var noen av forretningsideene vi fikk bli kjent med på årets mesterskap.

Ungdomsbedriftene konkurrerte i 15 kategorier. I Beste ungdomsbedrift var det Fritt vilt UB fra Nord-Gudbrandsdal vgs som gikk helt til topps. De lager og selger kraft og andre kvalitetsprodukter av vilt, og har fokus på å ta hele dyret i bruk. De andre pallplassene gikk til Gardsprodukter UB fra Storsteigen vgs og Rysspilten UB fra Nord-Østerdal vgs.

Se oversikt over alle deltakerne og deres forretningsideer HER.

Alle resultatene fra Fylkesmesterskapet finner du HER.

OP

«Vær deg sjæl»

Øystein Pettersen var dagens programleder og satte fra første stund standarden for jubel fra scena. Hans viktigste råd til ungdomsbedriftene var å være seg selv og ta eierskap til sitt eget liv. Øystein har som kjent opplevd å ta olympisk gull i langrenn, men er mer opptatt av det som går utover resultatene.

"Suksess er en følelse, og den følelsen må du skape selv!"
Øystein "Pølsa" Pettersen
Laererpris INN

Årets entreprenørskapslærer i Innlandet

Prisen til årets entreprenørskapslærer gikk til Magnar Ellevold fra Nord-Østerdal vgs, og det var en beveget lærer som kom opp på scena for å ta imot hyllesten. Ellevold ble nominert for sin unike evne til å skape gode relasjoner med elevene, og for at han skaper et godt læringsmiljø med fokus på kvalitet og yrkesstolthet. Prisen ble delt ut av Paal Morken Andersen fra Innlandet fylkeskommune og består av et stipend på 20.000 kr som går til faglig utvikling for Ellevold og hans lærerteam.

Gullbilletter til NM

Seks av ungdomsbedriftene fikk ikke bare med seg priser fra Fylkesmesterskapet – de fikk også en gullbillett som betyr at de skal representere Innlandet på NM for ungdomsbedrifter 2.- 3. mai.

Innlandets NM-lag består av følgende ungdomsbedrifter:

Fritt vilt UB, Nord-Gudbrandsdal vgs
Gardsprodukter UB, Storsteigen vgs
Rysspilten UB, Nord-Østerdal vgs
UB Discount, Vinstra vgs
På hesteryggen UB, Storsteigen vgs
Sjokopærla UB, Jønsberg vgs

Arbeids- og næringsliv stiller opp for de unge

Ungt Entreprenørskap er en ideell organisasjon og er avhengig av gode samarbeidspartnere for å kunne tilby programmene ute i skolen. Arbeids- og næringslivet i Innlandet stiller opp for de unge! En stor takk til alle samarbeidspartnerne på Fylkesmesterskapet, og en like stor takk til de 40 jurymedlemmene som stilte opp for ungdomsbedriftene med sin tid og kompetanse.

Beste UB m EAH
Easyclean OP ML
Gardsprodukter gullbillett
Gardsprodukter standred
Hesteryggen stand med FO
Jordfjordbord
Me Time stand
Nambar Stand
Noqtua stand
Passionprofilering stand
Rysspilten Stand
Sjokop
Teknologikurs stand
Uavhengig UB
UB Discount stand
UEI FMUB
UEI FMUB 2
Vinner instakonk
Apning

Stemningsrapport fra Fylkesmesterskapet

Produsert av Innlandet fylkeskommune.