Prosjekter

I skoleåret 2025-2026 deltar Ungt Entreprenørskap Innlandet i prosjektet "Grønt og genialt" som er rettet inn mot en satsing på elevbedrifter i ungdomsskolen. I tillegg er Innlandet med i et prosjekt med Gjensidige rettet mot psykisk helse. På vgs-nivå deltar vi videre i et prosjekt som fokuserer på entreprenørskap i studieprogrammene restaurant og matfag og naturbruk.

Nytt av året er prosjektet Smart friluftsglede, en variant av Smart-programmet som setter søkelys på å lære unge om et bærekraftig friluftsliv og samtidig øke barns interesse for naturen.

Grønt og genialt

Prosjektet skal styrke elevenes, lærernes og UE-ansattes kompetanse og erfaringer knyttet til bærekraftig forbruk. Elevene skal gjennomføre Kick-off eller Innovasjonscamp knyttet til temaet bærekraftig utvikling og bærekraftig forbruk som grunnlag for arbeidet i Elevbedrift. Prosjektet finansieres av Barne- og familiedepartementet.

Gjensidige

Målet med Gjensidige-prosjektet er å jobbe systematisk med forebyggende psykisk helse og livsmestring gjennom arbeidet med entreprenørskap i utdanningen.

Smart friluftsglede

Smart er et program fra Ungt Entreprenørskap der elever på mellomtrinnet får jobbe kreativt og praktisk med en konkret problemstilling. I skoleåret 25-26 deltar Innlandet med satsingen Smart friluftsglede.

Mål for prosjektet er:

  • Å få flere unge ut i naturen
  • Økt fokus blant unge på et inkluderende friluftsliv
  • Å få flere til å se mulighetene med et nærfriluftsliv
  • Å fremme naturkunnskap
  • Å styrke naturvern og klimavett - hvordan gjøre friluftslivet mer miljøvennlig

Ungdomsbedrift i landbruks- og matsektoren

UE Innlandet deltar i dette prosjektet sammen med fire andre fylkesorganisasjoner, samt UE Norge.

Målet for prosjektet er:

  • å fremme næringsutvikling og verdiskaping knyttet til landbruks- og matsektoren blant unge
  • å fremme forståelse for bærekraftig utvikling innen landbruks- og matsektoren blant unge
  • å øke antallet elever som deltar i Ungdomsbedrift fra utdanningsprogrammene Naturbruk og Restaurant- og matfag.