Kompetanseheving for fremtidens ledere

Ungt Entreprenørskap og BI har samarbeidet i en årrekke om å samle unge ledere for å gi dem inspirasjon og kunnskap om å lede team og ta overordnet ansvar for ungdomsbedriften. 54 deltagere ble med på lederkurset som ble gjennomført digitalt tidligere den 12.november. På den måten fikk hele fylket mulighet til å delta på foredraget og gruppeoppgavene.

Elisabeth Seim, som er rektor ved BI, hadde gode innlegg om hvordan man kan være en god leder og rollemodell for at teamene sitt i bedriften. Deretter var det påfølgende gruppeoppgaver innen tema.

Bilde fra samlingen 12nov

Ung skaperkraft på Vestlandet

«Jeg synes at det var veldig gøy å se engasjementet til elevene. Det er en ære å bli spurt av Ungt Entreprenørskap om å få bli med på slike samlinger med ungdommen. Utrolig spennende å få følge arbeidet til elevene og det er en fantastisk mulighet til å gi kompetanse til fremtidens ledere» forteller Elisabeth Seim.

Digitale muligheter - gjør fylket mer samlet

Den tekniske gjennomføringen fungerte bra, og ga elever i hele fylket mulighet til å delta. Break out-room fungerte veldig godt slik at elevene kunne få arbeide sammen i grupper på tvers av skoler og kommuner.

«Elisabeth er veldig flink til å gjøre teori om ledelse forståelig. Hun forstår ungdommene og hvor de er i prosessen med sine bedrifter - derfor treffer hun med budskapet. Det er veldig kjekt å kunne få selveste rektor til å snakke med morgendagens leder.» sier Ingrid Stensnes i Ungt Entreprenørskap Vestland

Her er noen av de positive tilbakemeldingene fra daglig ledere i ungdomsbedriftene som deltok:

  • Synes alt fungerte bra. Lærerik presentasjon og vi fikk god diskusjon i break out rommene også.
  • Det som fungerte godt var å dele inn i grupper med andre elever, å snakke om hva vi skal gjøre fremover, å få tips til hvordan man kan lede
  • Samarbeidsoppgavene fungerte flott, og presentasjonen var god og oversiktlig
  • Det var interessant og lærerikt og den fungerte bra selv om det var på zoom
  • Infoen vi fikk var bra og gruppeoppgavene var bra