Oversikt over hvordan bankkonto opprettes for EB, UB og SB skoleåret 23/24

Bankkonto
Har du elevbedrift, ungdomsbedrift, eller studentbedrift og ønsker å opprette bankkonto? Her får du oversikten over hvilke tilbud Ungt Entreprenørskap Trøndelag har for din bedrift.

Elevbedrift

Elevbedrifter har mulighet til å få VIPPS-bruker ved å ta kontakt med Ungt Entreprenørskap Trøndelag. Elevbedrifter skal ikke selv kontakte banken for å få opprettet bankkonto.

Det er som oftest ansvarlig lærer som står som ansvarlig for kontoen, men også mulig å legge til elevbedriftselever med tilgang til kontoen dersom de er over 15 år og har BankID. Elevbedriften eller klassen vil få en egen bankkonto samt et eget vipps-nummer (dersom det ønskes). Bankkort følger ikke med kontoen.

Legg også merke til at VIPPS bedrift ikke lar personer under 15 år betale inn til VIPPS-kontoen. VIPPS vil ta et gebyr pr transaksjon, pr 01.10.23 er gebyret 1,75% på vipsing med valgfritt beløp. Se prisene HER.

Når klassen har gått ut, ny lærer overtar eller at elevbedriftsprosjekt avsluttes, er det viktig at UE varsles slik at konto avsluttes eller endres de nytt navn på konto med riktig år og riktig ansvarlig lærer meldes inn til UE.

For å opprette konto tar dere kontakt med Marilia Cagnassi på marilia@ue.no

Ungdomsbedrift og studentbedrift

Ungt Entreprenørskap Trøndelag samarbeider med Sparebank 1 SMN. Via sparebanken kan ungdoms- og studentbedrifter opprette driftskonto og etablere bankkonto med gunstige betingelser.

Dere registrerer kontoen direkte via Sparebank1 SMNs sider for ungdoms- og studentbedrift HER.


Ungt Entreprenørskap Trøndelag er ikke involvert i opprettelsen av kontoer, dersom dere har spørsmål må dere kontakte Sparebank1 SMN.

Dere kan også benytte en annen bank, dette vil da være opp til ungdomsbedriften og hvilke betingelser som er aktuelle.

Vipps for ungdoms- og studentbedrifter

Dersom ungdoms- eller studentbedriften ønsker å tilby Vipps som betalingsmetode for kunder, oppretter dere dette selv gjennom å registrere dere HER. Les mer om Vipps på nettsidene www.vipps.no.


Når dere bestiller Vipps er det viktig at dere har organisasjonsnummer og kontonummer klart. Det kan ta noen dager å få alt på plass, så det er lurt å være ute i god tid før dere skal tilby Vipps som betalingsmåte for kundene deres. Ungt Entreprenørskap Trøndelag er ikke involvert i denne prosessen, all kommunikasjon rundt opprettelse tas med Vipps.

Noen tips:

  • Det bør gå minst en uke etter at dere har fått bankkonto til dere søker om Vipps. Hvis dere søker for tidlig vil ikke Vipps ha fått beskjed om at dere har fått konto og dere vil få en feilmelding når dere prøver å gå videre i søknadsprosessen. Feilmeldingen lyder omtrent slik «det ser ikke ut til at dere er oppført som eier av denne bankkonto». Dersom dette skjer, vent noen dager og søk på nytt.
  • Søknaden må tilslutt signeres av daglig leder eller styreleder i bedriften. Dette må være den samme som står oppført som daglig leder eller styreleder i Brønnøysundregistrene.
  • Om dere blir spurt om det er andre eiere av bedriften svarer dere nei på dette og går videre.


264526729 4960149327369307 6956112379439113919 n
Marilia Cagnassi
Lærling, kontor- og administrasjonsfaget
Stine
Stine Myhre
Merkantilt ansvarlig og rådgiver