GEN-E 2024 på Sicilia

På årets Europemesterskap (GEN-E) deltok Pungdom UB fra Elvebakken vgs, BotaniQ SB fra USN og Arctech Robotics SB fra OsloMet. Arctech Robotics SB ble invitert til Sicilia for å motta prisen «Green Manufacturing Award» som de hadde vunnet gjennom en digital konkurranse tidligere i år. Daglig leder Pawel Piotr Janiszewski i BotaniQ SB ble hedret for godt lederskap ved å vinne «Leadership Award». Gratulerer!

Pungdom UB og BotaniQ SB representerte Norge i kategoriene Europas Beste Ungdomsbedrift og Europas Beste Studentbedrift. Det har vært intense dager for de to bedriftene, med pitching og intervjuer på stand. Temperaturen har bokstavelig talt vært høy, og konkurransen knallhard. Elevene og studentene imponerte stort, og fikk satt Norge på Europakartet. Vår søsterorganisasjon i Danmark tok begge førsteplassene - og vi gratulerer på det varmeste til Fonden for Entreprenørskab.

Pungdom pa EM

Pungdom UB tilbyr salg, oppsett, vedlikehold og høsting av sjøpunghotell, samt rådgivning og kurs i hvordan man regenerer livet i fjorden. Sjøpunghotell er mikrohabitater for filtreringsarten sjøpung, som renser fjorden for skadelige stoffer som nitrogen, alger og næringssalter.

Botaniq pa EM

BotaniQ SB skal levere verdensledende teknologiske løsninger for såing og høsting av tang og tare for å sikre en bærekraftig fremtid. Løsningen vil effektivisere prosessen betydelig.

Archtec pa EM

Arctech Robotics SB skal fremme sirkulær økonomi ved å effektivisere avfallsbransjen med automatiserte løsninger som øker sorteringsgraden og avfallets verdi. I første fase fokuserer Arctech Robotics på å sortere ut batterier fra avfallsstrømmen.

Image 2

Daglig leder Pawel Piotr Janiszewski i BotaniQ SB ble hedret for godt lederskap ved å vinne «Leadership Award».

Ungt Entreprenorskap Gen E
GEN-E ble avsluttet med galamiddag og askenedfall fra vulkanen Etna i magiske omgivelser på Benedictine Monastery fra 1600-tallet.