Pallplasseringer og hyllest fra 2023

Over 300 elever blåste oss av banen!

Bakgrunn bla med bilde

Over 300 elever fra den sørlige delen av Trøndelag har i dag vist seg fra sin beste side i regionmesterskapet for Elevbedrifter på City Syd kjøpesenter. Her sto 51 elevbedrifter på stand hvor de representerte 21 forskjellige ungdomsskoler i 10 forskjellige kommuner. Elevbedriftene har jobbet med bærekraft i hele prosessen og valgt seg ut temaer innenfor sosialt entreprenørskap, sunt kosthold, innovasjon og håndverk. Elevene har lært å etablere og drive en bedrift, de har utviklet en forretningsplan, jobbet med regnskap, produktutvikling, produksjon, markedsføring, og salg av en vare eller tjeneste.

I tillegg til de tradisjonelle standene, stilte 4 skoler opp med et skikkelig tøft moteshow som kicket i gang godfølelsen. Grøtte skole, Flatåsen skole, Stadsbygd skole og Rosten skole viste sine bærekraftige løsninger innenfor design og mote hvor de inspirerte oss til å gå for en egen stil, tenke gjenbruk og ombruk, og rett og slett bare tørre å hive seg ut av komfort sonen. Vi er mektig imponert!


Både jury, lærere, UE og kjøpesenterets kunder fikk oppleve elevbedriftene på sitt beste i dag!


"Han har trua på oss og gir oss gode råd for å lykkes. Han er positiv, artig og engasjert!"
Elever fra Sodin skole

Uten våre fantastiske lærere med stort pågangsmot, ville ikke elevene fått muligheten til å etablere sin egne bedrifter. Derfor ønsker vi å gi en hyllest til en lærer som i flere år har vist at han brenner for entreprenørskap i undervisningen.

For å være en god elevbedriftslærer må man være god på kommunikasjon, være flink til å lytte og forstå elevenes behov, være kreativ og tenke utenfor boksen, være inspirerende og motiverende for å hjelpe elevene til å nå sitt potesial, være fleksibel og tilpasse veiledning og ikke minst oppmuntre og legge til rette for samarbeid mellom elevene basert på ulike ferdigheter.

Og med disse egenskapene i grunn, valgte vi i år å hylle Egon Ringseth for utsøkt arbeid over flere år på Sodin skole. Gratulerer med velfortjent hederspris, Egon!

Microsoft Teams image 28

Imponerende engasjement, samarbeid og innsats

Som en del av programmet har elevene blitt veiledet av mentorer fra lokalt arbeids- og næringsliv underveis i prosessen. I tillegg stilte 20 frivillige fra det trønderske arbeids- og næringslivet opp som jury under regionmesterskapet. Uten gode samarbeidspartnere hadde det ikke vært mulig å gjennomføre arrangementet, og vi ønsker derfor å takke dere for engasjementet og arbeidet dere legger ned i fremtidens innovatører.

I stedet for en gave til hvert jurymedlem, gis det i år 15 000 kroner til vår søsterorganisasjon Junior Achievement i Ukraina.

UE City Syd23 4084
UE City Syd23 4146
UE City Syd23 4193

Til alle ungdommer: Gratulerer med vanvittig god innsats, herlig engasjement og ikke minst vel gjennomført regionmesterskap. Vi er mektig imponert over arbeidet som er lagt ned i bedriftene, det gode samholdet og måten dere heier frem "konkurrerende" elevbedrifter på. Fremtida er deres og det liker vi! Denne gangen fikk juryen servert en meget vanskelig jobb når de skulle tildele pallplass i de 13 forskjellige kategoriene.


Skjermbilde 2023 04 11 151011

Vinner av årets beste elevbedrift

Elevbedriften fra Huseby ungdomsskole i Trondheim stakk av med pokal og 2 priser i år. Jente til Jente EB ønsker at man skal starte tidlig å snakke om følelser, kropp og andre tema som kan være tabubelagt og som bør løftes opp for at jenter skal få bedre selvtillit og bli mer sikker på seg selv.

I arbeidet med elevbedriften har de vært på 5.trinn og hatt samtaler og aktiviteter med jentene, og forteller at dette er noe de ønsker å fortsette med.

Vi heier virkelig på arbeidet dere gjør i elevbedriften, og ser på dere som store rollemodeller for kommende elevbedrifter som ønsker å skape verdi for andre! Gratulerer med en vel fortjent pokal!

Gronne entreprenor

Vinner av årets beste grønne entreprenør:

 1. plass: Råmalm EB, Løkken Montessori
 2. plass: Birgsi EB, Skaun ungdomsskole
 3. plass: Tredesign EB, Sodin skole
Sosiale entreprenor

Vinner av årets beste sosiale entreprenør:

 1. plass: Jente til jente EB, Huseby ungdomsskole
 2. plass: Ungdommen henter EB, Orkanger ungdomsskole
 3. plass: Milk Cotton EB, Frøya ungdomsskole
Spis Mer Av

Vinner av årets beste #SpisMerAv:

 1. plass: Crunch it EB, Lade skole
 2. plass: Sunnhetssjappa EB, Hommelvik skole
 3. plass: Bread of Banana. EB, Lade skole
Innovasjon

Vinner av årets beste innovasjon:

 1. plass: Luxery Sticks EB, Hommelvik skole
 2. plass: Repad EB, Hommelvik skole
 3. plass: Headset hylle EB, Stadsbygd skole
Bilde1

Vinner av årets beste stand og kundeopplevelse:

 1. plass: BænsertBoys EB, Spongdal skole
 2. plass: Tredesign EB, Sodin skole
 3. plass: Løkken Gull EB, Årlivoll skole