Årsmelding 2021: Trøndelag

UET gjengen

Leder

Fleksibilitet er den nye normalen.

ved daglig leder Frank Norbeck


Da vi gikk inn i 2021, var vi rimelig sikre på at vi skulle tilbake til normalen etter pandemien. Når vi nå har fasit, vet vi at det ikke skjedde. Endringskompetanse, fleksibilitet og å finne løsninger på nye situasjoner er blitt den nye normalen for oss i Ungt Entreprenørskap Trøndelag – og det er jo akkurat det vi snakker om når vi er ute i skolene og trener barn og unge i de egenskapene som det 21 århundre etterspør.

UE portretter 201902 2

Øking i aktivitet


Dermed fikk vi en økning i antall elever som deltok på innovasjonscamper på ungdomsskole og videregående skole, til tross for at skolene drev med alternativ undervisning store deler av året.


Vi mer enn doblet antall elever i barneskolene som deltok på SMART-camper, vi fikk en liten nedgang i elevbedrifter samtidig som vi fikk flere ungdommer i videregående skole som startet, drev og la ned sine ungdomsbedrifter.


Når våre ungdomsbedrifter deltar på nasjonale mesterskap, er de absolutt i toppsjiktet. Spesielt artig er det at i 2021 tok vi prisen for beste bærekraftige bedrift på fjerde år på rad. Solar Seek UB deltok på NM for ungdomsbedrifter, de hadde den beste forretningsplanen i Norge, noe som ga de et flott grunnlag da de la ned ungdomsbedriften og startet opp igjen som aksjeselskap. Det skal bli meget spennende å følge Solar Seek AS videre!


I løpet av 2021 ble også Åfjord og Frosta kommune medlem i UE Trøndelag, noe som betyr at 34 av 38 trønderske kommuner kan bruke våre verktøy og metoder i barne- og ungdomsskolen. I tillegg inngikk vi en ny og større avtale med Sparebank1 SMN, hvor vi kommer til å ha aktivitet i hele skoleløpet med den kompetansen banken besitter. Både et samarbeid med skoleeier og med gode aktører i arbeidslivet er essensielt for å gi et så godt tilbud til elevene som vi har ambisjoner om.Siri og Sunniva EB messe 2021

Elevbedrift

Fylkesmesterskapet for elevbedrifter (ungdomstrinnet) ble arrangert digitalt 16. april 2021. Det var god stemning og mange gode elevbedrifter blant våre yngste gründere. 182 elevbedrifter fra hele Trøndelag deltok.

Her kan dere se premieutdelingen

Gullbillett1

Ungdomsbedrift

Fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter (vgs) ble arrangert digitalt 10. mars 2021. 97 bedrifter deltok, og premieutdelingen ble vist på Trønder-TV.

Les mer om mesterskapet her, og se resultatene her

Kattem

SMART

Trønderske lærere blir mer og mer glad i SMART. I Trøndelag har vi de siste årene hatt en enorm økning av lærere som bruker SMART-metoden. I vår testet vi noe utrolig kult sammen med vår samarbeidspartner Sparebank 1 SMN: elevene skulle lage nye innovative løsninger, og 10 grupper fikk 10 000 kroner for få gjennomført ideen sin. Det er skaperglede det!

Se løsningene her.

Flatasen 4

Bærekraftige lokalsamfunn

2000 elever i Trondheimsskolen jobbet i 2021 med innovasjonscamp hvor Trondheim kommune har vært problemstiller. Sammen har vi jobbet for å implementere Stein-Saks-Papir-strategien for sterke barne- og ungdomsfellesskap i kommunen, og elevforslagene ble lastet opp i Borgerkraftsportalen.

Les om Rosenborg skoles gode fellesskap

Flatåsen skole gjør noe med det!