Vinnere av innovasjonskonkurransen "Du er en av oss"

I juni 2021 har flere hundre elever deltatt på en innovasjonskonkurranse i samarbeid mellom Sparebank 1 SMN og Ungt Entreprenørskap Trøndelag. Elevene har hatt som problemstilling å skulle utvikle sine lokalsamfunn og komme opp med løsninger som gjør stedet de bor på bedre. Her har det kommet inn mange kreative og artige forslag. VI i Ungt Entreprenørskap Trøndelag setter stor pris på det gode samarbeidet vi har hatt med banken, og at de også vil la elevene realisere sine løsninger.

Sparebanken er veldig fornøyd med innspillene. «Det er kommet inn fantastisk mange gode ideer på hvordan vi kan gjøre Midt-Norge til et bedre sted å bo for unge. SpareBank1 SMN heier på unge ideskapere og takker for alle innspillene vi har fått,» forteller Hilde Sem Lykke fra Sparebanken. Hun understreker at det skal bli veldig gøy å følge med på hvordan de gruppene vi nå premierer med kroner 10.000 jobber for å gjennomføre sine forslag og ideer.

Når pandemien nå ser ut til å trekke seg mer tilbake, ser vi at mange elever har vært opptatt med å lage gode møteplasser i lokalsamfunnet sitt. Alt fra klubber, parker, aktiviteter stupetårn og kulturarrangement har kommet opp som ideer.Her kan dere se alle vinnerne i innovasjonskonkurransen "Du er en av oss":

Lensvik skole: Flytebrygge

Ei gruppe fra Lensvik ønsker å etablere en flytebrygge i et vann ikke langt fra skolen. Her vil de etablere en kjekk plass å være for mennesker i alle aldre.

Webcam 6 2 2021 1 34 11 PM

Bispehaugen skole: Trehusker på Festningen

Elevene på Bispehaugen har i sitt bidrag foreslått å lage flere husker i Festningsparken. Disse huskene kan være artige lekeplasser, men også turistattraksjoner med god utsikt over Trondheim

Bispehaugen1
Bispehaugen 2

Fillan skole: Nedfelte trampoliner i parken på Fillan

Elevene på Fillan ønsker å utvide lekeplassen på Fillan, der de har kommet opp med en genial løsning som både er artig og stimulerer til mer fysisk aktivitet

Fillan

Kattem skole: Rockekonsert på Hestsjøen/skolegården

En gruppe på Kattem skole har funnet løsningen på hvordan man kan arrangere konserter under koronapandemien. Her vil de lage en rockekonsert på Hestsjøen der elevene kan sitte i gummibåter og ringer.

Kattem

Nyborg skole: Birøkting

Elevene på Nyborg skole ønsker å drive med matauk samtidig som de vil redde verden med flere bier.

Nyborg

Eberg skole: Kunststi i Bekkevolldalen

En gruppe på Eberg ønsker å utvikle Bekkevolldalen med en egen kunststi, med maling på steiner og andre skulpturer.

Eberg

Vanvikan skole: Møteplass for ungdom

En gruppe fra Vanvikan skole ønsker å lage en møteplass for ungdom på den gamle blomsterbutikken. Her vil de ha en trygg og god møteplass der ungdom kan møtes, spise mat og gjøre aktiviteter sammen.

Vanvikan

Haraldreina skole: Aktivitetsbu til trivselsledere

Haraldreina skole ønsker å legge til rette for mer trivsel i skolegården. Trivselslederne har behov for lagringsplass og en planleggingsplass.

Haraldreina

Nidarvoll skole 5. og 6.trinn: Smidalen

Veldig mange grupper ønsker å relansere Smidalen som plass man kan møtes og ha det artig. Her vil de tilrettelegge for fysisk aktivitet, trivsel og spill. Vi ønsker at elevrådet kan ta inn alle ideene og ha dette som et felles skoleprosjekt.

Nidarvoll