Fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter 10. mars 2021!

Digitalt fylkesmesterskap for Ungdomsbedrifter i Trøndelag

Fylkesmesterskapet for Ungdomsbedrifter i Trøndelag er den årlige begivenheten som bringer Trøndelags næringsprofiler og fremtidens innovative gründere sammen. Arrangementet flyttes fra lokaler stappet med yrende liv til skjermer som følge av Covid-19. Dette skal imidlertid ikke gå ut over feststemningen røper Frank Norbeck, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Trøndelag.

"Vi har ca. 500 fantastiske ungdommer som har lagt ned timer, iver og engasjement for sine bedrifter og innovasjoner, og da er det på sin plass at disse ungdommene blir feiret for den innsatsen de gjør for gründer-Norge"
Frank Norbeck, Daglig leder i Ungt Entreprenørskap Trøndelag
Frank

Næringslivet som avgjørende støttespiller

Ungt Entreprenørskap skal være brobygger mellom skole og arbeidsliv. Dette innebærer å skape arenaer hvor de kan vise frem skapergleden til samfunns- og næringslivet utenfor skolens vegger. Fylkesmesterskapet er UEs største arena for dette, som har engasjert over 70 næringsprofiler til å delta som jurymedlemmer. Oppgaven deres er å vurdere de 97 ungdomsbedriftenes ulike bidrag, og det er mye å la seg begeistre for. Juryeringsoppgaven er svært viktig, da det bidrar til at ungdommene blir sett og får utviklet seg.

"Jeg meldte meg til å stille på vegne av Vitensenteret fordi jeg blir motivert av å møte engasjerte mennesker som stiller spørsmålstegn ved «hvorfor ting er som de er», som ser forbedringspotensialet i alt og som har drømmer og ambisjoner om å gjøre nærmiljøet, landet eller verden et bedre sted. Forventningen ble innfridd både ved å bli kjent med den engasjerte juryen, men aller mest å få ha ungdomsbedriftene på intervju"
Frederic Lindboe, Forsker-Frederic - Formidler ved Vitensenteret i Trondheim

Trøndelags skaperhistorier

Det finnes så mange flotte skaperhistorier blant disse ungdomsbedriftene, og disse skal fylkesmesterskapet bidra til å formidle. Det er viktig for oss i UE å levere et mesterskap som ungdommene kjenner seg igjen i, og som er både gøy og engasjerende. Derfor synes vi det er utrolig stas at Trønder-TV er med oss som produsent og kanal for sendingen 10. mars. De har lang erfaring som TV-produsent og formidler av alt Trøndelag har å by på.

"Trønder-TV er en regional TV-kanal som sender program for, med og om trøndere. Det faller da naturlig å fokusere på et mesterskap som involverer ungdomsbedrifter i hele fylket. Vi har opparbeidet et godt samarbeid med UE, og har nå igjen fått gleden at vise alle våre seere resultatene av ungdommelig pågangsmot, finurlig oppfinnsomhet og skaperkraft. Dette oppleves som viktig, nyttig og særdeles meningsfullt for oss."
Jens Einar Aune, Daglig leder ved Trønder-TV.

10. mars blir det «skjermfest» på skolene!

Vi ønsker at så mange som mulig følger sendingen 10. mars kl: 12.00-13.00, slik at de kan oppleve skapergleden. I år er det heller ikke nødvendig å reise for å delta, selv om vi selvsagt skulle ønske at mesterskapet var fysisk. Dersom du går glipp av direktesendingen, kan du se sendingen senere, når det passer. Hold deg oppdatert på arrangementet gjennom vår profil på facebook- og Instagram. I bildet nedenfor ser dere gjengen i Solarseek UB, som er blant deltakerne i årets fylkesmesterskap

Solarseek UB 5

Vi er svært takknemlige!

Ungt Entreprenørskap Trøndelag, er svært takknemlig for våre samarbeidspartnere, som gjør det mulig å arrangere fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter. Våre samarbeidspartnere er Spleiselaget, Sparebank 1 SMN, Magneten kjøpesenter, Storebrand og Trønder-TV. De har tatt utfordringen med å flytte mesterskapet fra fysiske lokaler til skjerm på strak arm.

Fakta

  • Onsdag 10. mars kl. 10:00 sendes fylkesmesterskapet på Trønder-TV. Alle skolene følger sendingen samtidig. Sendingen vil sendes i reprise og være tilgjengelig i etterkant

  • 16 ulike konkurransekategorier. 14 av de er NM-priser

  • 1 og 2 pris i 14 av 16 konkurranser går videre for å konkurrere i NM for ungdomsbedrifter i april.

  • Digitalt fylkesmesterskap

  • 73 næringsprofiler juryerer.

  • Omtrent 500 elever, fordelt på 97 ungdomsbedrifter deltar på Fylkesmesterskapet skoleåret 20/21.