Studentbedrift bygger kompetanse næringslivet roper etter – nå skal vi kåre de aller beste

Helt pa Vidda SB

9. juni klokken 14.00 kårer Ungt Entreprenørskap de fremste studentbedriftene i landet under NM Studentbedrift 2021. Årets arrangement strømmes live med gjester som forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim, CEO i Kahoot Eilert Hanoa og Ole Erik Almlid Adm.dir i NHO. Sendingen ledes av influencer Yrja Oftedahl. Under NM Studentbedrift vil du få innsikt i hva Studentbedrift er og bli kjent med fremtidens jobbskapere!

Kompetanse for fremtiden

Ungt Entreprenørskap er en ideell organisasjon som i over 20 år har jobbet med innovasjon og entreprenørskap i norsk skole, fra barneskole til høyere utdanning.I år har ca. 1000 studenter hatt studentbedrift på høyere utdanning, og det er ikke rent lite de har lært. En studie gjennomført av Prospera tidligere i år viser at over 70% av studentene opplever positiv personlig utvikling på områder som arbeidslivet etterspør, blant annet økt selvtillit, motivasjon og risikovilje. Å drive studentbedrift gir mestringsfølelse og erfaring med å jobbe i team med komplekse utfordringer. Du lærer å vurdere gjennomførbarheten til en idé, og får prøvd deg på forskjellige strategier for å nå ut i et marked. - Gjennom å etablere sin egen studentbedrift bygger de unge kompetanse næringslivet roper etter. I tillegg til fagkompetanse er arbeidsgivere i økende grad opptatt av personlige egenskaper, og det er her Studentbedrift er en veldig god treningsarena. Studentene lærer ved å gjøre, og ikke gjennom tradisjonell pugging av teori. Studentbedrift er en metode vi vet fungerer og som gir de unge kompetansen de trenger for å bygge Norge i fremtiden, sier administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge, Grete Ingeborg Nykkelmo. ​Les mer om Studentbedrift her.

Juryarbeidet er i gang

​Årets juryarbeid foregår digitalt. Juryen vurderer innsendt materiell og intervjuer alle NM-deltagere. – Vi er utrolig takknemlige for at så mange fra arbeids- og næringsliv velger å stille opp som jury for de unge. De gir verdifull tilbakemelding og motivasjon til videre arbeid for studentene, og de er avgjørende for vår rolle i Ungt Entreprenørskap som brobygger mellom skole og arbeidsliv. Årets jury er imponert over engasjementet fra studentene og nivået på aktiviteten. Spennende er det også at mange ønsker å bringe ideen sin videre til AS, sier Nykkelmo.​

Se hvem som sitter i juryen her.

NM-sending onsdag 9. juni

Onsdag 9. juni klokken 14.00 strømmes NM-sendingen på Ungt Entreprenørskap sin Facebook-side. Sendingene vil inneholde flere overraskelser og vi har fått med oss profilerte personer som forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim og Kahoot-sjefen Eilert Hanoa. Sendingen ledes av influencer Yrja Oftedahl som også vil lede en panelprat med tidligere studentbedrift-deltagere. Her vil det være fokus også på veien videre etter studentbedrift. Og vinnere i flere kategorier skal kåres. Les mer om sendingen og konkurransene her.

Disse studentbedriftene deltar i NM

21 bedrifter har kvalifisert seg til NM Studentbedrift. Her er en oversikt over alle deltagere, klikk på bedriften og les mer om hver enkelte Studentbedrift.

Digiplus SB – Universitetet i Sørøst-Norge


Eatek SB – Høgskolen i Østfold


Epic Wreck SB – Høgskolen i Østfold


Fenris Tools SB – Universitet i Sørøst - Norge


Freezeorganizer SB – Fagskulen i Sogn og Fjordane avd. Førde


Helt på Vidda SB – Fagskolen i Viken


Hjárni SB – NTNU Ålesund


PanopticXR SB – Universitetet i Sørøst - Norge


Paramate SB – Høyskolen Kristiania


Pigg SB – NTNU Ålesund


Sannit SB – Høgskolen i Østfold


SBtO SB – Universitetet i Sørøst - Norge


SMIDI SB – Høgskolen i Østfold


Sognagames SB – Høgskolen på Vestlandet Campus Sogndal


Språksmart SB – Universitet i Sørøst - Norge


Stilfull SB – Handelshøyskolen BI


Tacoway SB – Universitet i Sørøst - Norge


Tor SB – Handelshøyskolen BI


Vestire SB – Universitetet i Sørøst - Norge


Vi leier SB – Handelshøyskolen BI Campus Bergen


We Are All Unique SB – OsloMet