Sparebank1 Nord-Norge ny hovedpartner

Ungt Entreprenørskap Nordland har inngått sin største samarbeidsavtale med en privat aktør noensinne. Avtalen med Sparebank1 Nord-Norge er svært omfattende både økonomisk og med innhold til skolene.

Ungt Entreprenørskap Nordland har inngått sin største samarbeidsavtale med en privat aktør noensinne. Avtalen med Sparebank1 Nord-Norge er svært omfattende både økonomisk og med innhold til skolene.

Avtalen har blant annet som målsetting å gi alle elever i Nordland på 9-trinn opplæring i personlig økonomi gjennom programmet; Økonomi og Karrierevalg. Det er ca 2 800 elever på trinnet i Nordland, og målet er å nå så mange som mulig med opplæringen.


- Frem mot høsten 2020 skal utarbeides nye læreplaner som etter målsetningen skal inkludere personlig økonomi i større grad enn tidligere. Personlig økonomi er viktig kompetanse for å mestre livet. Dette er noe man bør lære på skolen før utfordringene melder seg i det virkelige liv, sier daglig leder Steve Hernes i Ungt Entreprenørskap Nordland.

Gjennom programmet Økonomi og Karrierevalg har vi den pedagogiske metoden klar. Den er vel utprøvd, og den er nå klar for å bli tatt i bruk av skolene i en ny digitalisert form gjennom okonomiapp.ue.no.

Vipps og Bankkonto for første gang til Elevbedrifter i Nordland

For første gang, kan vi gjennom denne samarbeidsavtalen også tilby elever på ungdomskolen som har Elevbedrift egen bankkonto med nettbank og Vipps, og mulighet for bankterminal. Dette har kun vært mulig for elever over 18 år tidligere.

– Dette er absolutt en gladnyhet for mange skoler, som nå slipper å opprette bankkonto i skolens navn som tidligere. At de også får Vipps og betalingsterminal er flott for mange Elevbedrifter. Systemet testes nå ut i en del skoler, både i Mosjøen, Kabelvåg, Bodø, Sulitjelma, Herøy og Hemnes om dagen, sier Hernes

Kontaktinfo:Steve Hernes, 92224979Trude Glad, 977 17 670Alle foto; Sondre Skjelvik, Bodø NuPå bildet: Jarle Neef, Rådgiver Sparebank1 Nord-Norge, Bodø