#Lederforendag har gitt meg unik kompetanse og nyttige erfaringer jeg tar med meg på veien videre!

Det sier Aurora Røkke Hagevold, elev ved Molde videregående skole .

To ledertalenter fra Møre og Romsdal fikk torsdag 20. oktober muligheten til å skygge en toppleder en hel arbeidsdag. Aurora Røkke Hagevold fra Molde vgs. og Daniel Kvithyll Mundal fra Atlanten vgs. deltok på høstens høydepunkt - "Leder for en dag" i regi av Ungt Entreprenørskap. Målet er at ledertalenter fra hele landet skal få et innblikk i hvordan det er å være leder, og hvordan en typisk arbeidsdag kan se ut.

Design uten navn 3

Aurora ble matchet med Trond Fladvad, daglig leder i Storebrand. Hun sier at det har vært utrolig engasjerende og lærerikt å følge Trond gjennom en hel dag.

"Jeg har fått innsikt innen så mange spennende områder og blitt tilført ny kompetanse rundt lederrollen. Leder for en dag gav absolutt mersmak til lederrollen."
Aurora Røkke Hagevold

Daniel ble matchet med Øivind Amundsen, daglig leder i Oslo Børs. Han forteller at det var veldig kult å lære om hvordan børsen drives, og å tilbringe tid der.

"Jeg lærte at børsen er en veldig unik virksomhet, det er ingenting som ligner på den. Jeg lærte også at de er mye mer aktive i markedet og med kunder, enn det man skulle tro."
Daniel Kvithyll Mundal

Både Daniel og Aurora har selv fått kjenne på hvordan det er å være leder i en bedrift. De har begge vært daglig leder for hver sin ungdomsbedrift forrige skoleår.

Aurora var daglig leder for ungdomsbedriften 180° UB som utvikler en innovativ sorteringsstasjon. Målet er å bruke ny teknologi for å gjøre det enklere for virksomheter å kildesortere. Om lederrollen forteller hun at den har vist henne viktigheten av gjensidig tillit, et godt team og en sterk organisasjonskultur. Aurora har lært mye om seg selv og har måttet erkjenne egne styrker og svakheter. Hun trekker fram hvor gode medarbeidere hun har hatt, og hvilken stå-på-vilje de har vist gjennom hele perioden.

Daniel var daglig leder for Théos UB, som jobbet med å utvikle et sunt alternativ til energidrikker og pre-workouts. Daniel forteller at det har vært krevende å måtte balansere administrering av ansatte parallelt med produktutvikling. Han sier han virkelig har fått kjenne på hvordan det er å starte opp en bedrift, og hvor mange ledd man må innom for å komme seg fremover. Dette er nyttige erfaringer han tar med seg videre.

Både Aurora og Daniel er enige om at til tross for at det har krevd mye hardt arbeid å være leder for en ungdomsbedrift, har de lært utrolig mye om seg selv og hvordan faktisk lede en gruppe med andre mennesker. Det å kunne fotfølge en toppleder på den måten de har fått gjøre har gitt de en enda bedre innsikt og forståelse av hvor viktig det er for en bedrift å ha en dyktig lederfigur. De anbefaler alle å starte ungdomsbedrift og å søke om å få delta på "Leder for en dag"!

IMG 2816

Trond Fladvad (Storebrand) sammen med Aurora Røkke Hagevold (180° UB fra Molde vgs.)

Daniel og oivind

Daniel Kvithyll Mundal (Théos UB fra Atlanten vgs.) sammen med Øivind Amundsen (Oslo Børs)