Unge gründere på Fylkesmesterskap

Radyrredning UB

Torsdag 14. mars deltok 260 elever fra Innlandets videregående skoler til Gjøvik på årets Fylkesmesterskap for ungdomsbedrifter. Det ble en innholdsrik dag der ungdomsbedriftene hadde jurysamtaler, stod på utstilling og presenterte fra scenen.

Rådyrredning UB fra Storsteigen vgs ble kåret til Beste ungdomsbedrift, og blir dermed én av Innlandets deltakere på NM på Lillestrøm 6.- 7. mai.

Ungdomsbedrifter tar tak i dagsaktuelle utfordringer

Det var mange spennende forretningsideer blant årets ungdomsbedrifter, og elevene er opptatt av å bidra med smarte løsninger på aktuelle problemer. Har du tenkt på at bivokspapir kan erstatte plastfolie? Eller at gamle hestesko kan bli til unike minneprodukter? Hva med smarte søppelkasser med pantefunksjon? Dette var bare noen av ideene som ble presentert på Fylkesmesterskapet.

Se oversikt over årets deltakere:

https://www.ue.no/innlandet/info/fmub-innlandet-2024/arets-deltakere

Rådyrredning UB kunne etter en lang og intens dag juble for tittelen Innlandets Beste ungdomsbedrift! Elevene, som går på naturbruk ved Storsteigen vgs, har en idé til et nytt produkt som får killingene opp på beina, slik at maskinføreren rekker å stoppe før de havner i slåmaskinen.

"Stødig og troverdig presentasjon av bedriften. God plan for videre drift sammen med samarbeidspartnere. De tar tak i et praktisk problem på en god måte. Og tenker både dyrevelferd og på psykisk helse i bransjen."
Juryens begrunnelse for førsteplassen

Innlandets NM-lag

I tillegg til Rådyrredning UB fikk også fem andre ungdomsbedrifter gullbilletter, noe som betyr at de skal representere Innlandet på NM for ungdomsbedrifter på Lillestrøm 6.- 7. mai.

Innlandets NM-lag består dermed av:

  • Rådyrredning UB, Storsteigen vgs
  • Bee og logisk UB, Jønsberg vgs
  • Syklubben UB, Hamar katedralskole
  • Ideell UB, Hamar katedralskole
  • Trekkstengløft UB, Storsteigen vgs
  • RGB UB, Øvrebyen vgs


Hele resultatlisten fra Fylkesmesterskapet kan du finne HER.

Kompetanse for framtida

Å delta i en ungdomsbedrift gir elevene erfaringer og kunnskaper som vil være gull verdt når de skal ut i arbeidslivet. De får lære ved å gjøre, de får prøve og feile, og de får øve på kreativitet, idéutvikling, samarbeid og nettverksbygging. Ungt Entreprenørskap er opptatt av at elevene skal lære gjennom entreprenørskap – de skal ikke bare lære teorien om hvordan, de skal omsette ideene sine til faktisk handling. Dette skaper en praktisk og virkelighetsnær læringssituasjon.

Næringslivet er med på laget

Ungt Entreprenørskap er en ideell organisasjon som samarbeider med en rekke andre virksomheter og organisasjoner, både fra privat og offentlig sektor. Fylkesmesterskapet er én av flere arenaer der Ungt Entreprenørskap skaper kontakt mellom skoler og nærings- og arbeidsliv. 70 jurymedlemmer deltok på årets Fylkesmesterskap, og en oversikt over disse finnes her: https://www.ue.no/innlandet/info/fmub-innlandet-2024/jury

"Ungt Entreprenørskap bygger bro mellom arbeidslivet og skolene, og vi setter stor pris på alle som bidrar som samarbeidspartnere og jurymedlemmer. Å bygge nettverk er en viktig del av elevenes læringsutbytte, og det er verdifullt for arbeidslivet å bli kjent med framtidas arbeidstakere.."
Ellen Thørud, styreleder i Ungt Entreprenørskap Innlandet