Resultater fra digitalt mesterskap for elevbedrifter 26. mai

Ungt Entreprenørskap Innlandet og Ungt Entreprenørskap Norge stod bak årets elevbedriftsmesterskap, som ble avviklet i digital drakt. Finalerundene ble gjennomført med intervjuer på Teams tirsdag 26. mai. Elevbedriftene konkurrerte i fire kategorier; Beste grønne entreprenør, Beste sosiale entreprenør, SunnMat-prisen og Beste elevbedrift.

ROM livesending

Årets elevbedriftsmesterskap i Region Øst skulle egentlig funnet sted på CC Hamar, men på grunn av koronasituasjonen ble arrangementet gjort om til et digitalt mesterskap. Premieutdelingen ble likevel avviklet på CC Hamar, med live streaming ut til alle deltakerne og andre interesserte.

I forkant av mesterskapsdatoen nominerte hvert fylke sine kandidater, som deretter sendte inn en kort forretningsplan og en videopitch av bedriften. Basert på det innsendte materiellet valgte juryen ut 5-6 finalister i hver kategori. Finalistene møtte juryen til samtale på Teams på finaledagen 26. mai.

Resultatene er klare!

Mange fulgte spent med på live-sendingen fra CC Hamar, og til slutt var det disse elevbedriftene som kunne juble for priser:

Beste elevbedrift:
1. plass: SideKick EB, Ingieråsen skole, Viken
2. plass: Actio EB, Gråmyr skole, Viken
3. plass: Tønnegutta EB, Trysil ungdomsskole, Innlandet

Beste grønne entreprenør:
1. plass: Rett i dass EB, Lundamo ungdomsskole, Trøndelag
2. plass: Re-Pack EB, Ingieråsen skole, Viken
3. plass: Stoler til topps EB, Risum ungdomsskole, Viken

Kavlifondetprisen:
1. plass: Actio EB, Gråmyr skole, Viken
2. plass: PetWalk EB, Brannfjell skole, Oslo
3. plass: ReNew EB, Sommerlyst skole, Troms

SunnMat-prisen:
1. plass: Slurp EB, Brannfjell skole, Oslo
2. plass: SUS Heimelaga EB, Skaun ungdomsskole, Trøndelag

Her kan du se opptak av live-sendingen.

Elevbedrift – lære ved å gjøre!

Elevbedrift er Ungt Entreprenørskap sitt bedriftsprogram for ungdomsskolen. Elevbedrift er en pedagogisk metode som går ut på at elevene, med utgangspunkt i egne ideer, starter en egen bedrift, sammen med en gruppe medelever, som drives over en gitt periode. Verdiskaping, erfaringslæring, kreativitet, samarbeid og tverrfaglighet står sentralt i arbeidet med elevbedrift.

Innlandet med to elevbedrifter i finalene

Tønnegutta EB fra Trysil ungdomsskole kom til finalerunden i både Beste elevbedrift og Beste grønne entreprenør. Elevbedriften har laget stoler av gamle oljefat som ellers ville blitt kastet. Ideen oppstod fordi elevene hadde et ønske om å kunne skape noe nytt, som kan komme til nytte, av et produkt som ellers ofte havner som søppel i naturen, til skade både for miljøet og for dyrene som ferdes der. Tønnegutta EB gjorde godt inntrykk på juryen i Beste elevbedrift, og vi gratulerer med pallplass i kategorien!

Kranz EB fra Brandbu ungdomsskole kom også til finalen i Beste elevbedrift. Denne bedriften har jobbet med å produsere dørkranser i forskjellige former og størrelser. De har hatt spesielt fokus på det tolvte bærekraftsmålet, som omhandler ansvarlig forbruk og produksjon, og derfor har de i størst mulig grad benyttet seg av naturlige og kortreiste råvarer.