Prisdryss over unge entreprenører

680 videregåendeelever fra Vestland konkurrerte i 14 ulike priser under Fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter.


CO6 A2366

“Fantastisk gøy å se hva ungdommene får til! Jeg har fått presentert utrolig mange flinke ungdomsbedrifter. Jeg ble litt sjarmert av Grønn tømrer UB som skal skape egen bedrift med å lage drivhus av gjenbruksmaterialer. Enda flere må skape egne bedrifter fremover. Jeg vil oppfordre ungdommen til at dette ikke bare noe som dere gjør på skolen. Dette må dere tenke at dere kan gjøre når dere når dere kommer ut i arbeidslivet fremover.” utbrøt Erna Solberg etter å ha deltatt på fylkesmesterskapet på Amalie Skram videregående skole.

DSC1995

Næringslivet er imponert

Over 90 rådgivere fra næringslivet har fulgt arbeidet til elevene. De er imponert over Vestlandets unge entreprenører. Dette er fremtidens næringsliv!


«Kjempegøy å få være med på Fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter. Utrolig viktig at vi i næringslivet tar oss tid i arbeidshverdagen til å bidra på slike innovasjonsarena for ungdommen. Vi ser at det betyr noe at vi kommer innom for å bli bedre kjent med ungdomsbedriftene. Jeg har allerede skrytt til kollegaer om hvor utrolig bra årets fylkesmesterskap har vært så langt” forteller Sturle Drageset i Eviny som deltok for første gang.

DSC2236

Foto: Camilla Waage Helmersberg

Ett fylke - ett mesterskap

Begeistringen var stor over å kunne samles til fysisk mesterskap igjen. 680 elever fra hele fylket var samlet på Amalie Skram i Bergen og Førdehuset i Førde. Mesterskapet blir kombinert med å ha en digital fremvisning med filminnspillinger med intervjuer fra ungdomsbedrifter fra hele fylket, videohilsen fra næringsminister Jan Christian Vestre og liveintervju og besøk av Erna Solberg.


«Fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter var et fantastisk flott arrangement. Årets arrangement har blitt utrolig godt gjennomført. Det speiler hva Ungt Entreprenørskap Vestland har gjort over lang tid. Ungt Entreprenørskap utstråler profesjonalitet, de er reflekterte og har en veldig god gjennomføringskraft. For Vestland Fylkeskommune er det ekstremt viktig arbeid de legger ned. Kunnskapen for å starte egen bedrift er helt avgjørende for fremtiden..

Medieelevene som har arbeidet med sendingen har gjort en kjempeflott jobb. Det å kunne samle hele fylket på denne måten er utrolig proft. Jeg skulle nesten ha trodd at dette var levert av et stort mediebyrå. De levererer på et viktig suksesskriterium - at vi når ut til alle i hele Vestland, sier Bjørn Lyngedal, opplæringsdirektør Vestland fylkeskommune.

Mesterskapet hadde sørget for at både Førde og Bergen var fylt opp med unge entreprenører.
CO6 A2389

Foto: Camilla Waage Helmersberg

"Her i Bergen har det vært fullt trøkk og stemningen var vært fantastisk. Det har vært jevnt og godt med publikum gjennom hele dagen. Flere av ungdomsbedriftene ble utsolgt, og jeg så flere jurymedlemmer hadde sikret seg produkter, forteller Ingrid Stensnes som er prosjektleder for Fylkesmesterskapet i Bergen og blir fulgt opp av en begeistret kollega i Førde:

«I Førde har det gått fantastisk bra. Ungdommene har virkelig savnet fysiske møteplasser. Det har vært god stemning og kjempegøy. Jeg er veldig fornøyd med Ungt Entreprenørskap-crewet, medieelevene fra Hafstad videregående skole og den strålende programlederen vår, Denice. Helt fantastisk bra jobbet." utbryter Eivind Husabø som har koordinert hele prosjektet fra Førde.

Ustillling 1

Prisdryss over unge entreprenører
14 priser skulle deles ut under Fylkesmesterskapet for ungdomsebedrifter. I tillegg ble det delt ut lokale priser både i Førde og Bergen.
Arrangementet ble avsluttet med å utdele det som gjerne blir sett på som den største prisen “Årets ungdomsbedrift”. Prisen gikk til Naturlig UB ved Amalie Skram videregående skole.

“Naturlig UB er en bedrift som virkelig har utmerket seg hos dommerne. De har sjekket av på alle punkter i kategorien “Beste ungdomsbedrift”. Entusiastiske og dyktige elever som har hatt stålkontroll på forretningside og bedriften sin. Juryen var overbevist hele gjengen.” forteller Ingrid Stensnes.

Ungdomsbedriften Naturlig UB produserer en bærekraftig såpe for miljøbevisste i nærmiljøet. Og det var flere som var nysgjerrig på vinnerbedriften.

“Helt fantastisk å vinne “Beste ungdomsbedrift! Vi er så utrolig, utrolig glad. Det var også veldig stas at Erna Solberg kom innom oss på standen. Hun var veldig interessert i produktet vårt, forteller Madeleine Simonsen i Naturlig UB etter seieren.

“Jeg er kjempestolt og overveldet og glad. Kunne ikke vært mer stolt av denne gjengen her. Helt fantastisk! Når vi begynte med dette var dette en vill fantastisk. Første gang vi gjør det alle sammen. Bare fryktelig, fruktig stolt. De har arbeidet hardt og godt, forteller Ingri Deisz Horne som er kontaktlærer og faglærer på Amalie Skram videregående skole.

CO6 A2822

Foto: Camilla Waage Helmersberg

Fremtidens næringsliv

Nærmere 100 rådgivere fra arbeids- og næringsliv har deltatt i arbeidet frem til den store festdagen for unge entreprenører i Vestland

"Vi har fått utrolig gode tilbakemeldinger fra lærere og elever i dag. Fantastisk at så mange rådgivere fra arbeids- og næringsliv deltok på Fylkesmesterskapet. Ekstra hyggelig at også Erna Solberg kom innom for prate med de unge entreprenørene. Hun tok virkelig ungdommene på alvor, og fortalte om hvor viktig det er for næringslivet å få ungdommer som har lært seg metode for entreprenørskap i skolen. Flere av elevene meldte tilbake at de satt pris på å bli sett og hørt. Juryen skrøt av at nivået på ungdomsbedriftene hever seg år etter år. Slike dager gir oss ekstra motivasjon til å fortsette det gode arbeidet med å sikre at vi i Ungt Entreprenørskap Vestland er gode brobyggere mellom arbeidsliv og skole. Sammen skaper vi fremtidens næringsliv på Vestlandet” sier Gry Sæterdal som er leder for Ungt Entreprenørskap Vestland.

Her er alle vinnerbegrunnelsene. Trykk på kortene for å få informasjon om hver kategori.