Pitch Dark 2024

Unknown

Torsdag 7. mars var det duket for Pitch Dark på Ælvespeilet i Porsgrunn. Dette er Norges ærligste pitche konkurranse som Ungt Entreprenørskap arrangerer årlig for USN´s studentbedrifter i samarbeid med Sparebanken Sør.
Gjennom Pitch Dark gir vi studentene en unik arena for å bygge nettverk med andre studenter, aktører fra næringslivet og gründermiljøet, og få en unik erfaring med pitching på en scene.

Pitch Dark er inspirert av "The Voice"-konseptet hvor det vil sitte tidsinvestorer med ryggen til under deres pitch, uviten om hvem som står på scenen, hvordan de ser ut og uten en visuell fremstilling av ideen! Vil de snu seg?

Studentbedriftene fikk 2 minutter til å pitche deres idé for investorene. Dersom det var flere tidsinvestorer som snudde seg og ønsket å investere sin tid i deres prosjekt, ble det opp til Studentbedriften å velge.
IMAGE 2024 03 13 170238

Under den første delen inviteres studentbedriftene til pitche konkurranse uten bruk av visuelle virkemidler for et tidsinvestorpanel som sitter med ryggen til. Her er det virkelig formidlingsevne og innhold som teller! Investorene snur seg hvis de er villige til å investere sin tid i bedriftene.

Panelet for Pitch Dark 2024 besto av fire tidsinvestorer: Silje B. Bogen fra ABAX, Stian Straume fra Azets Consulting, Steinar Jordbakke fra 24seven Office og Petter Skaraas fra Proventia – alle med en fot innenfor gründermiljøet, næringslivet eller begge deler. Vi er svært takknemlig for at de investerer sin verdfulle tid i dette arrangementet og studentbedriftene. En ekstra varm takk til Øystein Sørensen og Sparebanken Sør som muliggjør dette arrangementet.

Ekstra spennende ble det...

IMAGE 2024 03 13 170212

.. når flere tidsinvestorer ble interessert i en og samme bedrift. Da ble det plutselig tidsinvestorenes tur til å pitche seg lukrative og sudentene fikk velge hvem de ville ha tid sammen med. Dette ble tilfelle får flere av studentbedriftene, blant annet BotaniQ SB fra Campus Bakkenteigen.

Med tidsinvestorene får studentene kyndig veiledning og verdifull tilbakemelding. Tidsinvestorene bidrar først og fremst med sin egen tid, kunnskap og erfaring men også med nettverk og annet som kan hjelpe Studentbedriftene i riktig retning. Studentbedriftene avtaler selv møtetidspunkt med tidsinvestorene, men de fikk en sjansen til å sette seg til bords med dem alle sammen allerede etter lunsj.

Del to av arrangementet var nemlig en speed meeting der hver og en studentbedrift fikk sitte med hver enkelt tidsinvestor i 8 minutter hver uavhengig av hvem som hadde investert i dem under pitche konkurransen. Her får studentene ytterligere en unik mulighet til å benytte seg av tidsinvestorenes kompetanse og erfaring, danne nettverk og stille de spørsmålene de ønsker.

IMAGE 2024 03 13 170230

Fra venstre Steinar Jordbakke, Øystein Sørensen, Silje Bogen, Petter Skaraas og Stian Straume.

"Pitch Dark har blitt et sikkert vårtegn for meg

.. og er noe av det morsomste jeg gjør i løpet av et år. Det er alltid spennende å se innovasjonsgraden til studentene og det er alltid verdt å delta på Ungt Entreprenørskap sine arrangement"

Tidsinvestor, Silje B.Bogen // ABAX

Images

Vi gleder oss stort til neste års arrangement og håper å se enda flere studentbedrifter fra hele USN på scenen til Pitchekonkurranse.