Norgesmesterskap for Ungdomsbedrifter 2024

Norgesmesterskapet for ungdomsbedrifter ble arrangert på NOVA Spektrum fra 6. til 7. mai. 67 ungdomsbedrifter, over 90 jurymedlemmer og totalt omtrent 600 deltakere var samlet for å feire landets skarpeste ungdomsbedrifter. Av 14 000 ungdommer over hele landet som har jobbet med ungdomsbedrift i år, var SnakkOm UB, Easy Cover UB, FutureFemme UB, BeSafe UB og BioBite UB blant de 300 elevene som har klart å kvalifisere seg til NM.

De nevnte ungdomsbedriftene fra Vestfold og Telemark har vist en fantastisk dedikasjon gjennom hele NM-arrangementet. Gjennom en lang dag på stand, møter med juryer, gjester, lærere og medelever har de presentert seg med entusiasme og profesjonalitet, og overbevist med sin innsats og sine geniale løsninger. Vi er dypt stolte av å følge dem gjennom hele prosessen, og de har representert både sine respektive skoler og fylker på en utmerket måte. Vi gratulerer dem alle for deres enestående innsats!

IMG 0972

En ekstra gratulasjon tildeles BioBite UB fra Bø videregåande skule, som fikk den ære å være den første ungdomsbedriften i Norge som mottar førsteplass i kategorien "Best in Business". Juryens begrunnelse vektlegger deres forretningsforståelse, strategiske samarbeidspartnere og miljøfokus, samt understreker deres betydelige bidrag til bærekraftig forretningspraksis. Deres enorme dedikasjon på standområdet viser god salgs og forretningsforståelse. Juryen ser frem til å se BioBites miljøvennlige produkter i bruk over hele landet.

BioBite ble også nominert blant de 6 beste i Norge i kategoriene "Beste HR-bedrift" og "Størst verdiskapingspotensial". Gratulasjoner går også til SnakkOm UB fra Nøtterøy videregående skole, som ble nominert blant de 6 beste i Norge i både "Beste markedsføring" og "Beste HR-bedrift".

Biobite pressevegg
Biobite
Snakkom7
Snakkom3

Den høythengende prisen for "Beste Ungdomsbedrift" gikk i år til Pungdom UB fra Elvebakken videregående skole i Oslo. Vi retter en varm gratulasjon til dem for deres imponerende seier. Det viser stor ydmykhet og refleksjon når de i vinnerintervjuet løfter frem alle de andre fantastiske UB-ene på NM og hvor mye de har å lære av dem. Vi ønsker Pungdom UB all mulig suksess når de nå skal representere Norge i Europamesterskapet på Sicilia i juli.

Pungdom UB

Til slutt en stor takk til alle ungdommer i det ganske land som driver ungdomsbedrift. Takk for at dere våger å tenke stort, tenke bærekraftig og tenke nyskapende og innovativt. Takk for at dere finner løsninger som samfunnet trenger. Ikke minst en stor takk til alle dere helter i klasserommet som våger å gi elevene deres en lærerik, praktisk og annerledes skolehverdag! Vi gleder oss til å følge nye og gamle helter videre neste skoleår!

"Dette er generasjonen som tar oss fra ord til handling"