Oslo er grønne og geniale!

Fire elevbedrifter fra Oslo deltok på nasjonale konkurranser for elevbedrifter denne våren. To av dem vant premier - noe UE Oslo er veldig stolte av.

Miljosmykker

Miljøsmykker EB fra Brannfjell skole vant 2. premie i konkurransen "Beste grønne entreprenør".
Forretningsidé:
Miljøsmykker EB lager en smykkebedrift som bruker søppel langs norske strender på en ny måte. De setter glass og plast inn i en ny sammenheng, lager øredobber, armbånd og anheng og skaper noe vakkert.

Ansvarlig lærer: Hanne-Ruth Eikill

Bilde Miljosmykker
Nydelige produkter fra Miljøsmykker EB
Honeyscape

Honeyscape EB fra Nordseter skole vant 3. premie i konkurransen "Beste grønne entreprenør".
Forretningsidé:
Små, søte biehotell som selges til lokale bedrifter, barnehager og enkeltpersoner. Hele produksjonen og produktet er bærekraftig ved at de bruker materialer som ellers ville blitt kastet fra deres lokale byggvareforretning. Og det viktigste, det er bra for biene.

Ansvarlig lærer: Therese Wethal

Bilde Honeyscape
Gjenbruk og bra for biene!
Fra klasserommet

Fra klasserommet EB fra Norberg skole nådde ikke helt opp til seierspallen i konkurransen "Beste sosiale entreprenør", men har gjort en strålende innsats dette skoleåret.

Forretningsidé:
"Fra klasserommet EB" ønsker å spre glede og underholdning i koronatiden. Derfor har de laget en podkast. FNs bærekrafts mål er satt sammen av 17 hovedmål, som skal alle bidra til en felles global retning for sivilsamfunn, næringsliv og land. "Fra klasserommet EB" ønsker å bidra så mye de kan for at disse målene skal nås. Derfor baseres flere temaene i episodene på noen av disse målene, bl.a. psykisk helse, klimaendringer og likestilling mellom kjønn.

Ansvarlig lærer: Victoria Maria Lund

Logo Soko 2

Søko EB fra Brannfjell skole deltok også i "Beste sosiale entreprenør". Det ble heller ingen premie på dem, men vi liker at bedriften tar tak i dette problemet og prøver å løse det med en innovativ idé.

Forretningsidé:
Søko EB har laget et bokmerke for å hjelpe personer med dysleksi og andre lesevansker. Bokmerket, som de har valgt å kalle Søkemerke, har et type vindu. Dette vinduet gjør at du kan fokusere på mindre deler av teksten om gangen. Da blir du ikke stresset, og du får ikke en følelse av at ordene i boka flyter rundt. Søkemerket kan tilpasses alle skriftstørrelser og sidebredder. Du kan også få det personlig designet med f.eks. glitter, bilder, bokstaver eller andre dekorasjoner.

Ansvarlig lærer: Hanne-Ruth Eikill