Studentbedrift som springbrett for veien videre!

SB som springbrett

Å drive studentbedrift gir verdifull kunnskap, ferdigheter og erfaringer som er høyst relevante for dagens arbeidsliv. Samtidig opplever vi at studentene først etter noen år i arbeidslivet forstår hvor viktig erfaringene har vært.

Derfor inviterte vi studenter som har drevet egne bedrifter i år, og to representanter fra HR- og rekrutteringsbransjen, inn til en kveld på Sentralen der hovedfokuset var "Studentbedrift som springbrett- hvordan spille seg selv god for veien videre".


Ingrid Gjerdevik SB som springbrett

Ingrid Gjerdevik jobber som Consutling Manager i Sopra Steria , et konsulentfirma innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Hun forteller at hun ser flere nyttige paralleller mellom arbeidet i en studentbedrift og næringslivet.


"Verdensbildet har endret seg og behovet for innovasjon er meget stort i dagens samfunn. Og de som har hatt studentbedrifter har blitt utfordret på hvordan man kan løse utfordringer på nye måter. Flere av studentene forteller om den læringsprosessen de gikk igjennom ved å bli tryggere i å feile å lære. Den tryggheten er superviktig når man skal jobbe med innovasjon."
Ingrid Gjerdevik, Consulting Manager i Sopra Steria

Hanne Sofie SB som springbrett

Hanne Sofie Myrlie jobber til daglig som HMS- og kompetanseansvarlig hos NHO. I møtet med studentene hadde hun fokus på kompetansegapet i næringslivet og hvordan man kan bruke erfaringene fra studentbedrifter til å gjøre seg attraktiv i flere bransjer.


"Mange av de erfaringene studentene gjør seg gjennom et år med studentbedrift er det mange av bedriftene i næringslivet trenger. Og derfor er det også utrolig viktig at studentene klarer å formidle læringsutbyttet de tar med seg fra studentbedriften."
Hanne Sofie Myrlie, HMS- og kompetanseansvarlig i NHO.

Vi ønsker å dekke språk-gapet mellom kompetente studenter og et arbeidsliv på søk

Gjennom et år med studentbedrift får studenter brynet seg på hvordan det er å drive sin egen virksomhet og hvordan arbeidslivet faktisk fungerer.

Til tross for at studentene tilegner seg verdifull erfaring gjennom året, kan det være vanskelig å sette ord på denne kompetansen, og ikke minst bruke et språk som potensielle arbeidsgivere gjenkjenner. Målet med "Studentbedrift som springbrett" er å hjelpe studentene med akkurat dette, vi vil dekke "Språk-gapet" mellom nyutdannede og arbeidsgivere som søker etter kompetanse med ord og uttrykk studenter kanskje ikke kjenner til.

Studentene forteller at de har lært hvor viktig det er å tvinge seg selv utenfor komfortsonen, at forberedelser er alfa omega, og at nettverket de har fått gir dem et sterkere ståsted for veien videre.

Det siste året har flere av dem blitt tryggere på å finne løsninger, dele tanker, presentere, ta kontakt med folk de trenger og ikke minst pitch ideene til mulige samarbeidspartnere.

SE 2
Siv Elin Dammen
Daglig leder UE Oslo