Rekordmange bedrifter og skyhøyt nivå under heldigitalt Fylkesmesterskap Ungdomsbedrift i Oslo!

Skjermbilde 2021 03 15 kl 13 37 07

Oslos unge gründere imponerer massivt under Fylkesmesterskap Ungdomsbedrift

Siden i høst har 1200 videregående elever avdekket behov, tatt tak i omfattende problemer i samfunnet, etablert ungdomsbedrifter samt utviklet og solgt velfungerende og innovative løsninger... med vår lite samarbeidsvillige kompis, Covid-19, på slep.

10. mars fikk vi endelig gjøre stas på alle våre flotte lærere, elever og samarbeidspartnere - uten alle dere ville ikke en slik festdag vært mulig! En ekstra takk til Mathias Norheim og Ungt Entreprenørskap Viken for god hjelp og støtte både før og under arrangementet.

Se morgensendingen her: https://www.youtube.com/watch?v=Se6-qP0uJrs
Se hovedsendingen her: https://www.youtube.com/watch?v=bSGnUzW_il8

Skjermbilde 2021 03 15 kl 14 35 40

Rekordmange deltakere!

Årets Fylkesmesterskap Ungdomsbedrift ble et heldigitalt arrangement, der selv jury og deler av Ungt Entreprenørskap Oslo som arrangør satt på hjemmekontor, koordinert i digitale møterom. MEN for en suksess det ble!

Totalt 124 ungdomsbedrifter, ca. 590 elever, fra 17 ulike videregående skoler konkurrerte i 12 ulike konkurranser. Seks av konkurransene var intervjukonkurranser hvor juryen i hver konkurranse plukket ut 5-8 finalister som ble innkalt til et intervju. 32 ungdomsbedrifter deltok på intervjudagen onsdag 3. mars. 10. mars annonserte vi vinnere og delte ut gullbilletter til Norgesmesterskapet for ungdomsbedrifter i alle konkurransene og finalistene som gikk videre til finalen i konkurransen Oslos beste Ungdomsbedrift som avholdes 26. mars.

Totalt 62 representanter fra arbeids- og næringsliv stilte opp som jury.
Sjekk hvem som satt i juryen her
.

"Det er inspirerende å være vitne til hvordan elevene ser på utfordringene de møter som muligheter til å gjøre en forskjell og skape verdier. Noen er sikkert uviten om at de skaper verdi for andre, men holdningen de viser og evnen til å løse problemer heller enn å krisemaksimere er det vi trenger."
Henriette Fiskum Ranum, Ansvarlig for videregående skole i Oslo

En herlig hilsen fra elevene

Som en del av fylkesmesterskapet så pleier vi å trekke frem noen lærere som skiller seg ut i arbeidet med entreprenørskap i utdanning ved sin skole. I år var det på sin plass å hedre alle våre fantastiske lærere for en uvurderlig innsats dette skoleåret. Tusen takk for den jobben dere gjør dag inn og dag ut for at elevene skal bli best mulig og mest mulig forberedt på det som møter de i framtiden.

Årets finalister i konkurransen "Oslos beste Ungdomsbedrift"

Vi har annonsert hele 14 ungdomsbedrifter fra 9 ulike videregående skoler som skal kjempe om å bli Oslo beste Ungdomsbedrift under den heldigitale finalen 26. mars. Sjekk hvem finalistene er ved å klikke på filmen. Mer informasjon om finalen 26. mars finner du her.

Næringslivet sliter og Oslo er på sin fjerde nedstengning

Mens deler av næringslivet har vært på randen av konkurs under denne koronapandemien har Oslos unge gründere i videregående skole lyktes med å etablere og drifte bærekraftige ungdomsbedrifter. De har utfordret eksisterende aktører i ulike markeder, skaffet seg nettverk, jobbet med bærekraftig problemløsing og utvikling, noen har solgt for flere titusener og andre har gjort en forskjell for de som sliter mer enn andre under denne pandemien.

Virkelig - all heder og ære til Oslos ungdomsbedriftselever og entreprenørskapslærere i videregående skole for deres prestasjon under årets happening - Fylkesmesterskap Ungdomsbedrift 2021.

Skjermbilde 2021 03 15 kl 14 11 18

Vårt flotte studio ble designet i samarbeid med U2PIA UB og var fylt med flotte ungdomsbedriftsprodukter!
U2PIA UB kommer fra Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign ved Elvebakken vgs.

Alle samarbeidspartnere feb 2021