Stor suksess i Istanbul på Gen_E!

Oslo Analytic Gen E

Etter en intens uke på Europamesterskapet for ungdoms- og studentbedrifter der deltakerne holdt pitcher, stod på stand, leverte inn forretningsplaner og hadde juryintervjuer, står våre deltakende bedrifter igjen med flere priser, og da spesielt priser de hadde siktet seg inn på, fra et svært vellykket arrangement.

Gen-E 2023, Europamesterskapet for ungdoms- og studentbedrifter, samlet over 800 unge entreprenører, deres lærere, forretningspartnere og beslutningstakere fra hele Europa til en imponerende visning av forretningsidéer, innovasjon og entreprenøriell ånd. De deltakende bedriftene har blitt valgt ut blant over 390 000 elever og studenter fra hele Europa i skoleåret 2022-23.

Europas nest-beste studentbedrift

Oslo Analytic SB, fra OsloMet, som jobber med å redusere karbonutslippene for bedrifters digitale aktiviteter ved å tilby analyser, optimalisering, nettstedoppsett som drives av fornybar energi og digitale miljøsertifikat, stakk av med en andreplass i den mest prestisjefylte konkurransen under Gen_E, nemlig konkurransen om å bli Europas beste studentbedrift.

Oslo Analytic er også veldig fornøyd med at de stakk av med prisen «Avanade Digital Innovation Signature Award», der prisen går til en bedrift som har klart å anvende sine digitale ferdigheter i praksis ved å utvikle en innovativ forretningsidé eller konsept.

Gull for Norges beste ungdomsbedrift

KelpNest UB, fra Thora Storm videregående skole, med sin løsning som er et mobilt og fleksibelt rensefiskskjul til bruk i åpne laksemerder, stakk av med prisen «FedEx Access Award». Prisen går til en bedrift som vektlegger viktigheten av «global tilgang», med fokus på globale muligheter og søker partnere og kunder utenfor nasjonale grenser.

Det var i alt en svært god uke for Thora Storm vgs, der også skolen ble hedret på scenen med «The Entrepreneurial School Award».

Kelp Nest Gen E

Fremragende lederegenskaper

Både Lars Endreseth Baasland fra KelpNest UB, og Magnus Svendsen fra Oslo Analytic UB, ble kåret til «Alumni Leadership Award» som går til enkeltpersoner som viser fremragende lederegenskaper i deres arbeid med ungdoms- og studentbedrift.