Cor Meum UB er Nordlands beste ungdomsbedrift!

Cor Meum UB er Nordlands beste ungdomsbedrift!

Ungdomsbedriften fra Hadsel VGS gikk helt til topps og ble kåret til Nordlands beste Ungdomsbedrift under Fylkesmesterskapet 26. mars.

Du kommer over en bevistløs person på skogstur, hva gjør du? Hvis noen holder på å drukne, hva gjør du? Enn hvis vennen din brekker en arm, en fot eller skader seg hardt? Det er mange situasjoner som krever kunnskaper om grunnleggende livredning, har du kunnskapen som kan redde liv?

Ungdomsbedriften mener grunnleggende livredning er noe alle skal kunne. Flere tusen mennesker dør hvert år, mange av disse livene kunne man ha reddet. Gjennom et brettspill som skal gjøre det enkelt å lære livredning for alle, vil Cor Meum UB øke nordmenns kompetanse når det kommer til livredning. Sammen skal vi redde liv. Dette skoleåret ønsker ungdomsbedriften å utgjøre en forskjell, de vil drive med læring for livet!

Juryen lot seg imponere over samfunnsansvaret som ungdomsbedriften tar.

"Produktet til denne gjengen viser høy grad av innovasjon og de har hatt fokus på bærekraft gjennom hele prosessen. De har identifisert et område som det faktisk ikke eksisterer et likt produkt i, og det i seg selv viser innovasjonsgraden. Målgruppen til denne ungdomsbedriften er spesifikt definert i en god rapport, men vi i juryen ser et stort potensial for å utvide målgruppene til å gjelde langt flere. Det gjør at potensialet til denne ungdomsbedriften er helt strålende. Og vi i juryen var ikke i tvil da vi leste alle rapportene og så videopitchene. Dette er et vinnerprosjekt!"
Erik Nerva, Juryleder Beste Ungdomsbedrift

Cor Meum UB utmerket seg i flere konkurranser, og vant 1.plass i Innovasjonsprisen og Beste Forretningsplan, og tok en solid 2.plass i beste reklamefilm.

Se reklamefilmen her

Over 250 elever deltok på årets Fylkesmesterskap i Nordland. Pandemien satte dessverre stopper for det tradisjonelle mesterskapet som går av stabelen i Bodø.

Se alle vinnere og juryens begrunnelse her:

Juryens begrunnelser

Oversikt vinnere

Hvorfor ungdomsbedrift?

Norge trenger unge mennesker med godt trente entreprenørskapsmuskler. På NHO sin årskonferanse i januar ble det sagt at vi i Norge må etablere 250.000 nye arbeidsplasser innen 2030 for å opprettholde verdiskapningen. Vi trenger unge som tørr å satse, enten de vil satse på sin egen bedrift eller vil utfordre det etablerte som innovatør på sin arbeidsplass. Gjennom å etablere en ungdomsbedrift i videregående skole får ungdommene testet ut verdiskaping i trygge omgivelser, noe som gir større sannsynlighet for at de en gang i fremtiden selv skaper sin egen arbeidsplass. Østlandsforskning (2018)