Pandemien stopper ikke oss! Over 1000 påmeldte elever til Økonomiuka 2021!

I flere år har Sparebank1 Nord-Norge reist ut i skolene i Nordland og gjennomført økonomiprogrammene fra Ungt Entreprenørskap. På grunn av pandemien har de ansatte ikke hatt mulighet å være fysisk i klasserommet noe som har ført til at årets 9. og 10.klassinger og vgs-elever har ikke fått gjennomført programmene Sjef i eget liv! og Økonomi og Karrierevalg. Derfor har Ungt Entreprenørskap Nordland gått sammen med Sparebank1 Nord-Norge for å invitere skolene til å bli med på Økonomiuka, i ny digital drakt!

"Vi setter utrolig stor pris på at Sparebank 1 Nord-Norge, til tross for både hjemmekontor og strenge restriksjoner i skolen, er kreativ og ser nye muligheter for å snakke med elever om personlig økonomi og livsmestring. Materiellet ble fleksibelt for lærerne å ta i bruk, tydelig formidlet og viktigst av alt - elevene fikk med seg nyttig kunnskap for veien videre!"
Ungt Entreprenørskap Nordland

Fra 18.-20. mai har lærere i hele fylket fått digitalt opplærings- og undervisnings materiell av Sparebank1 Nord-Norge og Ungt Entreprenørskap Nordland.

Økonomi og karrierevalg er et program som hjelper elevene til å tenke over hva som er viktig når de skal velge utdanning. De får bli kjent med ulike yrker og erfare hvilke konsekvenser valg av levevaner har for deres framtidige livssituasjon og personlige økonomi.

Sjef i eget liv!
gir elevene grunnleggende økonomikunnskaper. Elevene får sette opp sine egne personlige budsjetter i en simulator hvor målet er at de skal kjøpe egen bolig. De starter med å velge utdanning og yrke. Underveis må de ta bevisste valg om forbruk og lån, og reflektere over verdien av langsiktig sparing. Budsjettet skal gå i balanse slik at drømmen om egen bolig er oppnåelig.

"Personlig økonomi er viktig, og noe alle må forholde seg til, og vi ser store forskjeller på hvor forberedt unge er til å håndtere egen økonomi når man skal ut i voksenlivet. Derfor er programmene med økonomi for unge viktige å gjennomføre i skolen, og koronasituasjonen har ikke gjort dette mindre viktig. Da er det svært godt å se at programmene kan gjennomføres digitalt, og at påmeldingen til økonomiuka har vært god."
Banksjef avd.Bodø Kristian Haubakk, Sparebank1 Nord-Norge
"Dette ble et skikkelig bra opplegg!! Midt i blinken i forhold til det jeg ønsket meg når jeg først tok kontakt med Ungt Entreprenørskap Nordland. Jeg ser at dette er noe jeg kommer til å legge inn fast i faget utdanningsvalg, siste halvdel av 9.klasse eller første halvdel av 10.klasse."
Bjørn-Terje Vangen, Enga Skole Meløy

Ue og SNN
Innsalg okonomiuka NY