Til topps i nasjonal kåring

Arets entreprenorskapslaerer 2023 1
Eli Belsheim (i midten) tok i mot utmerkelsen på vegne av prisvinneren. Her sammen med forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch (t.v.) og adm. dir. i UE Norge, Grete Ingeborg Nykkelmo (t.h.).

Lærerteamet ved Vang barne- og ungdomsskule, med koordinator Lisbeth Engebretsen i spissen, er kåret til Årets entreprenørskapslærer i Norge!

Prisen ble delt ut av forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch under Virkes toppledermiddag onsdag 15. november. Eli Belsheim tok imot prisen på vegne av skolen.

I begrunnelsen la juryen vekt på det systematiske arbeidet som skolen gjør med å involvere lokalsamfunnet i arbeidet med elevbedrifter, og hvordan de sammen klarer å skape begeistring for entreprenørskap. Den gode forankringen i kommunen, både politisk og i skoleledelsen, ble også løftet fram.

Juryen bestod av representanter fra Virke, Elevorganisasjonen og Ungt Entreprenørskap.

Elevorganisasjonens representant sa følgende om vinneren:

"Det er imponerende hvordan skolen virkelig har tatt Ungt Entreprenørskap inn i hele skolen, og det virker som at det er noe hele elevmassen aktivt bruker og jobber tverrfaglig. Dette er noe som sjelden skjer i ungdomsskolen, og som trenger å løftes frem. Det er også fint å løfte frem verdien av en mer praktisk og variert ungdomsskole, noe entreprenørskap kan gjøre, og noe de har skjønt på Vang."

Leder for Ungt Entreprenørskap Norge, Grete Ingeborg Nykkelmo, er også imponert over hvordan vinneren og teamet i Vang jobber tverrfaglig med entreprenørskap, og hvordan de samarbeider med lokalt arbeidsliv:

"Vi er veldig glade for at vi sammen med Virke kan gi velfortjent honnør til Vang barne- og ungdomsskole og til Lisbeth, Eli og resten av teamet for jobben de gjør. Innovasjon og entreprenørskap trengs i hele landet, både i by og land, og vi er imponert over grunnlaget de i Vang gir sine ungdommer på dette området."

Prisvinneren selv var naturlig nok både overrasket og overveldet over tildelingen:

"Å motta denne utmerkelsen gjør meg både glad, stolt og ydmyk. Det er fint å kunne ta imot prisen på vegne av teamet og det gode arbeidet som gjøres på skolen. Vi er også veldig takknemlige for å ha så mange positive aktører i lokalsamfunnet vårt, som bidrar sterkt med å motivere og veilede elevene. Det er flott om andre skoler kan la seg inspirere av måten vi jobber på i Vang."

Lisbeth og resten av lærerteamet i Vang var nominert fra Innlandet etter at de fikk utmerkelsen som Årets entreprenørskapslærer i Innlandet tidligere i høst.

Vi gratulerer Lisbeth og teamet i Vang med velfortjent pris!

Arets entreprenorskapslaerer 2023 2