Oda har et brennende engasjement for godt lederskap

Oda Hjelle fra Valdres sitter igjen med mange inntrykk etter å ha deltatt på "Leder for en dag". Kanskje ser vi henne i en lederstilling om noen år? Engasjementet for godt og sterkt lederskap er i alle fall på plass!

FB lfd2021 Oda

Inntok sjefsstolen i Red Ant

I år var det totalt 22 ledertalenter fra hele landet som deltok på "Leder for en dag". Oda fikk følge Tommy Gaustad i videoproduksjonsselskapet Red Ant gjennom en hel arbeidsdag. Hun fikk blant annet være med på å intervjue de ansatte om selskapets lederstil, noe som var både lærerikt og inspirerende.

Tommy Gaustad har en lederfilosofi som Oda gjerne kunne tenke seg å kopiere! Hun ble positivt overrasket over hvor involvert lederen var i arbeidsoppgaver på alle nivåer, og observerte at dette skapte et godt samspill på arbeidsplassen. Med denne tilnærmingen får lederen dessuten brukt mange av sine egne kompetanseområder, utover det å lede.

Hva er en god leder?

Oda ser ikke bort fra at hun selv havner i en lederstilling en gang i framtiden, selv om planen i utgangspunktet er å bli utøvende musiker.

"Det å være med på «Leder for en dag» gjorde at jeg gjenoppdaget min indre glød og mitt engasjement for godt og sterkt lederskap."
Oda Hjelle

Oda har allerede klare tanker om hva som er en god lederstil, og mye av dette fikk hun bekreftet hos Red Ant. Det at en leder evner å lede og involvere, og ikke bare bestemme, er en viktig lederegenskap. En leder må også kunne tilpasse lederstilen sin etter hvilken gruppe ansatte man har med å gjøre, slik at man kan få det beste ut av hver enkelt.

Takk for innsatsen Oda, og lykke til med framtidige utdannings- og karrierevalg!