Engasjert ungdom på Klimatoppmøte i Fjellregionen

230 elever fra de videregående skolene i Fjellregionen deltok i dag på Klimatoppmøtet 2021. Årets tema var transport, og elevene fikk både faglig påfyll samt at de fikk satt søkelyset på hva som er viktig for dem og hvorfor.

Klimatoppmote 2021 1
Klimatoppmote 2021 3

Konferansier for dagen var P3-profil Martin Holmen. Først ute blant foredragsholderne var forfatter Thomas Horne som innledet om transport og klimaregnskap. Han har skrevet boken “Den store klimaguiden” som har blitt beskrevet som gullgruve for folk på jakt etter faktaopplysninger og gode klimaråd for hverdagslivet.

Innlandet fylkeskommune deltok med representanter fra Innlandstrafikk som kunne fortelle hvordan de jobber med transport i Innlandet. Representanter fra prosjektet Green Flyway var til stede og presenterte sitt arbeid knyttet til bærekraftig og framtidsrettet luftfart. De jobber bl.a. med å etablere en testarena for elfly, droner og autonome luftfartøy.

Klimatoppmote 2021 4

SINTEF snakket om smart transport i distriktene, og Tynset Teknolab hadde fokus på hvordan teknologien kan føre til bedre beslutninger innen transport og logistikk.

Vi tenker ofte på transport som noe fysisk, men Klimatoppmøtet ønsker å møte ungdommene med temaer og vinklinger som er spesielt relevant for akkurat dem, og derfor ble blikket også rettet mot den digitale transporten, det vil si alt som skjer på PC, mobil og nettbrett.

I etterkant av innledningene deltok ungdommene på ulike workshops, der innlederne også deltok og diskuterte med ungdommene.

Klimatoppmøtet ble avsluttet med paneldebatt I Tynset kulturhus.

Klimatoppmøtet 2021 er det fjerde i rekken og arrangeres av Ungt Entreprenørskap Innlandet, Regionrådet for Fjellregionen og Ungdomsrådet for Fjellregionen.

Klimatoppmote 2021 2 red
Klimatoppmote 2021 5