Artium SB er beste studentbedrift i Innlandet

Artium SB jobber med å utvikle et nytt digitalt nettsamfunn for studenter, og skal representere Innlandet på Norgesmesterskap Studentbedrift i juni.

SB Innlandet 2022

Pitching av ideer på Hub Lillehammer

Onsdag 4. mai arrangerte Ungt Entreprenørskap Innlandet pitchekveld for studentbedrifter på Hub Lillehammer. 6 studentbedrifter fra Høgskolen i Innlandet deltok og presenterte ideene sine for medstudenter og en jury. Utleie av klær, reduksjon av skjermtid, tjenester for eldre og merking av treprodukter var blant temaene som studentbedriftene har brukt som utgangspunkt for forretningsideene sine.

Videre til NM

Juryen som skulle vurdere studentbedriftene bestod av Line Ramsvik fra Lillehammer-regionen Vekst, Trygve Isum fra Skåppå, Marit Elvsås fra Høgskolen i Innlandet, Ole Henrik Enger fra Sør-Østerdal næringshage og Gina Schonowd fra SpareBank 1 Gudbrandsdal.

Artium SB

De fikk en vanskelig oppgave med å kåre en vinner, men til slutt var det Artium SB som gikk av med seieren. Ideen deres går ut på å skape et digitalt nettsamfunn for studenter, som har som mål å få studentene til å treffes fysisk, med utgangspunkt i felles interesser. Artium SB er med dette kvalifisert til å delta på NM Studentbedrift som arrangeres i Oslo 7.- 8. juni.

Andreplassen gikk til Klesskapet SB og tredjeplassen til Mathlock SB.

Gründerforedrag

Etter studentbedriftenes pitcher fortalte Thomas Myrvang om sine erfaringene med gründerlivet. Myrvang har etablert foretaket Digital utsikt AS, som jobber med utvikling av VR-teknologi.

Myrvang ga studentene konkrete, nyttige tips om hvordan de kan komme videre med ideene sine, og hva som skal til for å lykkes. Han viktigste råd var å tørre å utfordre det etablerte, og å knytte kontakter med gode folk som har riktig kompetanse (og en annen kompetanse enn den du har selv).

Deltakere

Følgende studentbedrifter deltok på pitchekvelden: