Om programmet

Ungt Entreprenørskap Innlandet og Gudbrandsdal Energi inviterer 6./7. klasser i Innlandet til å delta i EnergiSMART - et undervisningsopplegg over tre dager der elevene får jobbe kreativt med framtidsrettede ideer knyttet til temaet energi.

EnergiSMART går over tre dager og inneholder følgende elementer:

Smart bilde 4

Problemstilling og idéjakt

Varighet: Ca en halv dag

Ungt Entreprenørskap Innlandet gjennomfører denne økta. Elevene får øve på kreativitet og problemløsning. Oppdraget fra Gudbrandsdal Energi blir presentert, og elevene jobber i grupper med å jakte på ideer.

Valg av idé

Varighet: Ca en halv dag

Lærer jobber videre med elevene. Gruppene finner etterhvert ut hvilken idé de vil jobbe videre med og legger planer for hva de trenger til å bygge prototype på dag 2.

Prototype SMART skisse

Prototype

Varighet: Hele dag 2

Lærer styrer dagen. Gruppene skal, ved hjelp av enkle materialer, bygge en modell/prototype av løsningen de har valgt. De skal også forberede presentasjon av ideen.

Smart Bilde 6

Presentasjon

Varighet: Halv dag

Gruppene presenterer ideene sine for klassen og et panel som består av representanter fra lokalt arbeids- og næringsliv. Panelet gir tilbakemeldinger til alle gruppene.

Evaluering og utvelgelse av klassens bidrag

Varighet: Halv dag

Lærer reflekterer med klassen: Hva har dere lært av å delta i energiSMART?

I tillegg skal klassen i fellesskap velge ut ett bidrag som sendes inn til Ungt Entreprenørskap og som deltar i konkurransen om å bli Innlandets energiSMARTeste idé. Bidraget sendes inn via digitalt skjema som dere finner HER.

Det blir en premie til klassen som vinner konkurransen. Hva premien blir for skoleåret 2023-2024, legges ut her så snart det er avgjort.