400 unge gründere gjør seg klare for Fylkesmesterskapet

Det er ikke ofte man får se så mange unge, kreative og nysgjerrige hjerner samles på ett sted for å vise frem sine innovative ideer og forretningskonsepter.

Men i neste uke går startskuddet for Fylkesmesterskapet for Ungdomsbedrifter i Troms og Finnmark, hvor omtrent 400 elever fra videregående skoler i hele fylket skal konkurrere i 17 ulike priskategorier.

Eventbilder 52

Gjennom hele skoleåret har elevene jobbet hardt med å utvikle sine ideer og konsepter, og nå er det endelig tid for å presentere resultatet for offentligheten. Fra beste forretningsplan, til beste markedsføring til beste regnskap, vil ungdomsbedriftene konkurrere i et trygt og støttende miljø, med målet om å inspirere og motivere flere unge mennesker til å utvikle sine entreprenørskaps- og innovasjonsferdigheter.

Nytt i år er at mesterskapet arrangeres fysisk på tvers av fylkesgrensene. Det vil si at både bedriftene fra Troms og bedriftene fra Finnmark deltar på samme mesterskap, hvilket ikke har vært prøvd før.

Fylkesmesterskapet vil være åpent for publikum, og vil gi en unik mulighet til å se unge entreprenører vise frem sine produkter og presentere forretningsideene sine fra scenen. Mesterskapet vil finne sted på Jekta Storsenter den 21. mars, hvor alle kan komme og heie frem de fremtidige günderne.

"Jeg kan nesten ikke vente til fylkesmesterskapet! Å se ungdommene i aksjon og deres kreative ideer vil være en inspirasjon for oss alle. Det er så klart ekstra spesielt at dette blir første gang alle ungdommene fra både Troms og Finnmark deltar i en felles konkurranse - det blir stort!"
Ildri Jørgensen, Prosjektleder
FMUB Harstad 22 50

Fem heldige bedrifter vil i tillegg få muligheten til å representere Troms og Finnmark i det kommende Norgesmesterskapet for ungdomsbedrifter i april, og vise hva ungdommen lengst nord virkelig er i stand til.

Dette arrangementet vil ikke bare være en plattform for unge mennesker til å utvikle sin entreprenørskapskompetanse, men det vil også være en arena for å fremme innovasjon og kreativitet i regionen. Vi gleder oss til å se hva våre unge entreprenører har å tilby og ønsker alle deltakerne lykke til i konkurransen. Så kom og bli med på en unik opplevelse på Fylkesmesterskapet for Ungdomsbedrifter 2023!

Trine UETF 2021
Trine Hogseth
Rådgiver, VGS-ansvarlig Finnmark
Profileringsfotoprofilering Alta Tromsog Finnmarkfotograf TS Foto Design 1949
Ildri Jørgensen
Fagansvar høyere utdanning og prosjektleder