TMS Socials EB kåret til Beste Elevbedrift i Østfold med voksenopplæring for sosiale medier

TMSSOC1

TMS Socials EB fra Askim ungdomsskole ble kåret til Beste Elevbedrift i region Østfold. Foto: Ungt Entreprenørskap Viken.

90 elevbedrifter fra ungdomsskoler over hele Østfold deltok under Fylkesmesterskap for Elevbedrift i regi av Ungt Entreprenørskap Viken, region Østfold. Innovasjon, bærekraft og skaperglede ble vist frem på kreativt vis. TMS Socials EB fra Askim ungdomsskole gikk helt til topps, og ble kåret til Beste Elevbedrift.


Stor etterspørsel
-Vi vil lære voksne om sosiale medier, slik vi unge ser det. Derfor har vi laget en liten bok som heter: "Alt vi mener at du trenger å vite om sosiale medier. Hilsen 14-åringene", forklarer Sofia Elness Bratli, daglig leder i elevbedriften. -Det første opplaget på 150 bøker ble revet bort på et blunk, så vi måtte raskt trykke opp flere, fortsetter hun.

I tillegg tilbyr TMS Socials EB foredrag om sosiale medier på foreldremøter, arbeidsplasser og lignende. -Vi har jobbet hardt, og lært mye som vi tar med oss videre. Akkurat nå er vi bare veldig glade, stråler jentene.


Dekker behov i markedet
Juryen var mektig imponert over TMS Socials EB. -De var godt organisert, og hadde god kontroll på økonomien. I tillegg har de profilert seg godt, og kjenner til målgruppen sin. Det er et tydelig behov i markedet, som elevbedriften dekker på en nytenkende måte, sier Karoline Weidemann fra Gjensidige, på vegne av juryen.


Kompetanse for fremtiden
Under fylkesmesterskapet bidro over 75 representanter fra arbeids- og næringsliv fra hele Østfold. Også representanter fra Stortinget valgte å legge turen innom. -Det er inspirerende å se slik skaperglede og innovasjon, sier Nicolai Astrup og Mudassar Kapur (H). -Norge trenger flere som starter bedrift. Vi må skape for å leve gode liv, også i fremtiden, avslutter Astrup.