Novus UB fra Jessheim vant syretesting med Storebrand

Gjennom Storebrand sin digitale syretesting for ungdomsbedrifter var Novus UB fra Jessheim vgs. en av elleve ungdomsbedrifter fra hele landet som fikk et utviklingsstipend og tilbud om mentortimer. Nå skal bedriften bruke pengene på å realisere produktet sitt.

257707818 1250456705440091 6679499830344452504 n

Novus UB vil etablere en nettside hvor arbeidslysten ungdom kan finne og søke småjobber som ikke krever fast binding. Tjenesten skal ikke bare dekke behovet til arbeidsløse ungdom som ønsker å tjene penger, komme inn i arbeidslivet og skaffe seg jobberfaring, men også voksnes behov for å få unnagjort hverdagslige småjobber.

Opplevelse for livet

Det var over 90 ungdomsbedrifter som søkte om å få bli med på årets syretesting, og kun 38 bedrifter ble valgt ut til å pitche ideen sin for bærekraftseksperter i Storebrand.

På spørsmål om hvordan bedriften opplevde møtet med Storebrand svarer bedriften følgende:

- Vi var ganske stresset og litt nervøse i starten, men når vi først kom i gang med pitchen følte vi at det gikk bra. Etter at vi hadde presentert, diskuterte vi ideen vår knyttet opp mot bærekraft sammen med panelet fra Storebrand. De kom med flere gode innspill og forslag som var til stor hjelp. Det var en morsom opplevelse som vi kommer til å ta med oss videre i livet.

"Det var en morsom opplevelse som vi kommer til å ta med oss videre i livet."

Bærekraft på agendaen

Også ungdomsbedrifter må tenke på bærekraft når skal utviklet forretningsideene sine. Dette er et tema mange ungdommer er opptatt av, og det er spesielt viktig for Novus UB.

- Bærekraft er viktig for oss fordi vi må tenke på de neste generasjonene som kommer etter oss. Vi vil gjøre vårt for å hjelpe til å skape et bærekraftig samfunn både for vår generasjon, og de neste generasjonene som kommer etter oss. Bærekraft er med på å forme fremtiden vår positivt.

Novus UB stakk av med hele 3000,- som den eneste vinneren fra Viken, og er tydelige på at dette har gitt motivasjon videre.

- Vi ble først og fremst veldig glad, og vi syntes det var utrolig gøy å vinne. Tanken på at vi er én av få bedrifter som faktisk fikk dette stipendet, pluss mentortime, gir oss inspirasjon til å jobbe ekstra hardt videre. Stipendet hjelper oss veldig på veien til å nå vår visjon og våre mål. Vi følte også at vi fikk noe igjen for all innsatsen og arbeidet vi har lagt ned i forkant av møtet med Storebrand.

Og pengene kommer godt med til videre utvikling av produktet.

- Pengene vi fikk fra Storebrand skal spares, slik at vi om forhåpentligvis kort tid kan lage en nettside. En nettside koster selvfølgelig mye penger, men stipendet hjelper oss veldig mye på veien til å få et ferdig produkt, altså en nettside.

"Tanken på at vi er én av få bedrifter som faktisk fikk dette stipendet, pluss mentortime, gir oss inspirasjon til å jobbe ekstra hardt videre."