Hvor god er Erna Solberg og Guri Melby på samarbeid og kreativitet?

Erna og sommerskolen

Stemningen stod i taket da statsminister Erna Solberg og kunnskapsminister Guri Melby besøkte sommerskolen i Drammen, hvor de har «SMART innovasjon» på programmet.

Ungt Entreprenørskap har i mange år samarbeidet med Drammen kommunes Sommerskole. I år har sommerskolene fått bevilget ekstra midler, og i den forbindelse fikk Sommerskolen i Drammen storfint besøk mandag.

"Gjennom Sommerskolen håper vi at vi skal få fylt opp noen hull og få utfordret både kreativitet og kunnskap."
Statsminister, Erna Solberg

Samarbeid og kreativitet

Kunnskapsministeren og statsministeren ble tatt imot på sommerskolen i Drammen av prosjektleder Monica Skaane Bakken, og ordfører i Drammen, Monica Myrvold Berg. Mari Viko i Ungt Entreprenørskap Viken fortalte litt om kurset, «SMART innovasjon», om samarbeidet med toppfotballklubbene i kommunen, Strømsgodset og Mjøndalen IF– og at elevene skal hjelpe klubbene med å bli mer bærekraftige. «Vi vil vise at vi tar barn og unge på alvor og at vi ønsker å involvere dem, og kanskje så et lite frø med skaperglede», sa Mari Viko. I slike innovative prosesser er det viktig å kunne samarbeide godt og være kreative. Kunnskapsministeren, statsministeren og ordføreren ble derfor utfordret til å delta i samarbeidsøvelser med elevene. Konkurranseinstinktet ble synlig hos samtlige! I ene øvelsen skulle de samarbeide om å skrive ordet «katt» ved hjelp av tråder knyttet til en tusj. «Team Kunnskapsdepartement» slo til med både vakker skjønnskrift og først ferdig skrevet ord.

"Gruppa her var bedre på samarbeid enn kreativitet, men det er jo en viktig ferdighet det også, så jeg synes vi totalt sett kom godt ut av det."
Kunnskapsminister Guri Melby

Etter øvelsene fikk både elever og aktivitetsledere god tid til å snakke med ministerne. Elevene fortalte entusiastisk om hvor gøy det var på sommerskolen, kreativitet, bærekraft og hvordan de skulle bidra til å gjøre verden til et bedre sted!

Vi spurte elevene Nora og Maiken hva de syntes om å samarbeide med statsministeren: «Vi startet med å snakke alle sammen, men så tok Erna styringen 😊. Men det var veldig gøy!»

SMART innovasjon

Ungt Entreprenørskap Viken er i år medarrangør på kurset «SMART innovasjon» som tilbys til elever på 5.– 8. trinn, både i Drammen og Mjøndalen. Nesten 160 elever får oppleve UEs tilbud disse ukene. Med på laget er toppfotballklubbene Strømsgodset og Mjøndalen IF som oppdragsgivere. Gjennom kreativitet og innovative prosesser skal sommerskoleelevene hjelpe fotballklubbene til å bli mer bærekraftige. Dette er bare et av flere eksempler hvor Ungt Entreprenørskap samarbeider med Sommerskolen.