Vestlandets festdag for unge entreprenører

Over 600 elever skal vise fremtidens løsninger på Fylkesmesterskapet i mars. Ungt Entreprenørskap Vestland, Bergen Live og elevene bak Riktig Reklame ungdomsbedrift skal lage Vestlandets største hyllest av entreprenørskap for ungdom.

MCB
"Hvert år samler vi nærmere 600 elever for å delta på Fylkesmesterskapet til Ungt Entreprenørskap. I 2021 skal vi lage en interaktivt entreprenørskapsfest som går helt fra Fitjar i sør til Florø i nord!"
Ingrid Stensnes, prosjektleder og fagansvarlig for videregående skole i Ungt Entreprenørskap Vestland

Årets sending skal ha livestudio i Førde og Bergen. Livesendingen blir streamet blant annet av Bergen Tidende og i Ungt Entreprenørskap sine kanaler.. For å gjennomføre årets fylkesmesterskap har hun fått med seg det Stensnes kaller et stjernelag: guttene bak Riktig Reklame som er tidligere ungdomsbedrift og kulturbautaen, Bergen Live.

Feiring av entreprenørskap

Bergen Live er kjent for musikkfestivalen, Bergenfest og det tilhørende barne- og ungdomsarrangementet BergenfestUng. De produserer også Hjertebank for Sparebanken Vest med konserter over hele Vestlandet. Dette gjorde dem til en foretrukket samarbeidspartner.

IMG 1343

"Vi ser virkelig frem til å arbeide med Fylkesmesterskapet til Ungt Entreprenørskap. Det er utrolig spennende å lage digitale sendinger til ungdom. Vi har arbeidet med flere digitale samlinger og arrangementer siden april i fjor, og vi satser nå på å lage arrangementer ved hjelp av et mobilt studio. Vi gleder oss til å lage en sending med mye godt innhold fra hele Vestlandet" sier Irmelin Grønevik fra Bergen Live som har tatt med seg en dreven produsent på laget.

Fra ungdomsbedrift til bedrift

Andreas Berge har bakgrunn fra flere NRK P3-produksjoner og underholdningskonsepter for barn- og ungdom.

"Jeg gleder meg til å jobbe med et prosjekt som løfter frem kreativitet og gründerånd. Samtidig som vi får laget en skikkelig fest til ungdomsbedriftene. Det å samarbeide med Riktig Reklame som er et bevis på at ungdomsbedrifter kan få oppdrag eller bli til bedrifter er inspirerende", forteller Berge.

Brobyggeren Ungt Entreprenørskap

Ungt Entreprenørskap har satt sammen et erfarent produksjonsteam med en tidligere ungdomsbedrift noe som er et bevis på den viktige rollen Ungt Entreprenørskap har som brobygger mellom ungdom og etablert næringsliv.

IMG 2675 2

"Vi har så gode erfaringer med å samarbeide på denne måte. Hvert år blir vi imponert over innsatsen og skaperkraften til ungdommen. Riktig Reklame deltok som ungdomsbedrift forrige skoleår. Nå er de en foretrukken samarbeidspartner når vi skal filme på skoler langs hele vestlandskysten. Videoinnhold av og for ungdom. Det må jo være en vinnerkombinasjon", sier Stensnes.

Festdag for entreprenørskap

Årets fylkesmesterskap har oppfordret alle skoler til å gjennomføre en egen entreprenørskapsdag, slik at man får laget en interaktiv sending og virkelig får frem viktigheten av entreprenørskap for fremtidenes næringsliv. Nærmere 100 næringslivsaktører har meldt seg på som dommere til årets arrangement.

"Ungdommene fortjener å bli sett. Ikke minst i disse spesielle tidene er det viktig at de blir sett – også av andre enn lærerne sine og av samfunnet rundt skolen. Takket være alle næringslivsaktørene som stiller frivillig på arrangementet får ungdommen helt unik synlighet og lærdom som de selv kan ta med seg når de om noen år skal ut i jobb. Det er så viktig å koble seg på slike aktiviteter for her møter du fremtidenes kollegaer og sjefer", avslutter Stensnes.

FAKTA:

Ungt Entreprenørskap er en ideell organisasjon som finnes i hele landet, og i hele utdanningsløpet. Ungdomsbedrift er et av flere programmer vi tilbyr. Vi samarbeider med skolen, næringslivet og andre aktører for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv. Ungt Entreprenørskap er en brobygger mellom skole og arbeidsliv. I Norge når vi årlig ca. 150.000 elever og studenter, vi samarbeider med 15.000 lærere og 20.000 frivillige fra arbeids- og næringsliv.

500-700 elever i 98 ungdomsbedrifter i Vestland fylke er påmeldt Fylkesmesterskapet som avholdes 16.mars. Det vil være livesendinger fra Førde og Bergen. Alle påmeldte skoler er oppfordret til å gjennomføre en egen entreprenørskapsdag.