Samarbeider om kreativitet og entreprenørskap i skolen

I januar tilbyr for første gang Ungt Entreprenørskap og VilVite et læringstilbud sammen. Læringstilbudet er knyttet opp mot Ungt Entreprenørskaps undervisningopplegg SMARTere teknologi, og vi ønsker først og fremst å nå elever som skal være med på SMART på nyåret.

Samarbeid med Vil Vite 2

Om læringstilbudet

Har du noen gang ønsket at du kunne gjøre noe med det du synes er litt kjipt i hverdagen? Eller har du kanskje kommet på gode ideer som hadde gjort livet litt bedre?


Elevene vil her få delta på en innovasjonscamp hvor kreativitet, problemløsning og bærekraft vil stå i sentrum. Elevene vil få en problemstilling knyttet opp mot eget liv som de skal løse sammen i grupper. Teknologi er middelet, men målet er gode, kreative og bærekraftige løsninger.


Opplegget gir elevene trening i å jobbe med kreative prosesser. I tillegg gir det læreren et nyttig verktøy å bruke i arbeid med ideutvikling i andre sammenhenger, for eksempel i SMARTere teknologi.

Om samarbeidet

Bærekraftsmål 17 handler om å samarbeide for å nå målene. Dette læringstilbudet som vi tilbyr sammen, forener det beste fra både Ungt entreprenørskap og VilVite. Helt klart en vinn-vinn-situasjon for både elever, lærere, VilVite og Ungt entreprenørskap.


Ikon med bakgrunn

Ta med klassen til VilVite

Læringstilbudet er satt opp tirsdag til fredag de to siste ukene i januar. Selv om læringstilbudet først og fremst er rettet mot elever som skal gjennomføre SMARTere teknologi er det åpent for alle elever fra 5.-7. trinn, så her er det førstemann til mølla. Les mer om meld dere på her.

Lærerkurs

Ungt entreprenørskap arrangerer fysisk lærerkurs mandag 10. januar. Her vil vi gi lærere praktiske eksempler innenfor teknologi og opplæring i "SMARTmetoden". Målet er at dere kan ta dette direkte med dere inn i klasserommet. Meld dere på lærerkurset her eller i skjemaet nederst på siden.

LT Oransje

Podkasten "Lærertanken"

Om du ønsker å høre mer om SMARTere teknologi anbefaler jeg at du hører på podkasten "Lærertanken" EP. 11: SMARTere teknologi.

Faktaboks: SMARTere teknologi

SMARTere teknologi er et undervisningopplegg hvor elever løser en problemstilling fra lokalt arbeids- og næringsliv i løpet av to SMARTcampdager som gjennomføres på skolen. Elevene bruker sin kreativitet og kunnskap til å løse utfordringen, lage en modell av løsningen og presentere dette for en skolejury. En gruppe fra hver skole går videre til kommunekåringen og i hver kommune er det en skole som går videre til Fylkesfinalen.

Teknologi er middelet, men målet er gode, kreative og bærekraftige løsninger for fremtiden.