Ungdom som toppsjef!

To ungdommer fra Vestland ble håndplukket til å være “Leder for en dag”. De kapret drømmejobbene i TRY reklamebyrå og Forskningsparken i Oslo.


«Leder for en dag» er et årlig initiativ fra Ungt Entreprenørskap hvor ungdom får mulighet til å prøve seg som toppleder. De får god veiledning, verdifull ledertrening og et viktig nettverk på veien videre. Fra Vestland var det Henning Patrik Winsjansen Mortensen fra Sognagrepet SB som fikk overta sjefsstolen til Bjørn Erik Reinseth i Forskningsparken, og Liam Østvik i Behold UB fra Bergen som fikk være sjef hos Kjetil Try i reklamebyrået, TRY.

VESTLAND LEDERFORENDAG1

God nettverksbygging


- Det var utrolig gøy å være med på “Leder for en dag”. Hele opplegget var helt supert. Vi møtte alle de andre elevene og studentene som alle hadde blitt plukket ut for jobben de hadde gjort med bedriftene sine. Det var en sosial og veldig bra samling før vi fikk møte bedriftslederne, forteller Liam som har god kontakt med alle de andre elevene og studentene via Snap og Instagram i etterkant. Liam ville veldig gjerne ville hatt med seg resten av teamet i Behold UB. Ungdomsbedriften hans vant Beste UB i Vestland og hanket inn en 2.plass for innovasjonsprisen under fjorårets Fylkesmesterskap.


"Det å drive med ungdomsbedrift er ikke noe “one-man-show”, så jeg ville jo egentlig hatt med meg hele gjengen. Jeg er veldig glad for at jeg fikk muligheten."
Liam Østvik, Behold UB ved Amalie Skram videregående skole

Inspirerende reklameguru


Liam har lenge vært interessert i grafisk design, foto, film og har tidligere vært med å arrangere festival. Å kunne få jobbe i Norges største reklamebyrå sammen med Kjetil Try var veldig inspirerende.

517 C42 BD 221 F 43 B4 A433 E059 CB558337

- Jeg er veldig fornøyd med å få jobbe sammen med Kjetil Try. Jeg fikk innblikk i hvor stort ansvar det var å lede et byrå, og hvordan det er å jobbe med så mange medarbeidere. TRY har nærmere 320 ansatte, så det er mange flinke folk skal koordineres og prosjekter som skal leveres. Det var veldig givende å få lov til å følge Kjetil en hel arbeidsdag. Utrolig, utrolig imponerende å få se hva han og medarbeiderne har fått til. Og få lov til å se hva som skal gjøres i praksis og ikke bare høre om det, forteller Liam som er veldig takknemlig for at ledere fra næringslivet bidrar til “Leder for en dag”. Han har har tatt med seg en viktig lærdom om hva som kreves for å lykkes.

Fremtidsfokuserte bedriftsledere


- Det betyr mye at ledere er opptatt av fremtiden. Viser at de bryr seg om neste generasjon når de tar seg tid til å prioritere oss. Jeg tatt med meg en viktig lærdom at beste resultatene oppnås ved å samarbeider for å få det beste ut av teamet og gjerne får flere innfallsvinkler og meninger for å få det beste sluttresultatet.

Ekstremt lærerikt og nyttig


Henning Patrik Winsjansen Mortensen fikk være “Leder for en dag” med Bjørn Erik Reinseth i Forskningsparken. Han var også veldig begeistret for opplegget.

Leder for en dag 11

- Veldig interessant å være leder for en dag. Det var ekstremt lærerikt. Jeg fikk observere ledelse i praksis. Bjørn Erik var veldig flink til å inkludere medarbeiderne, delegere og stole på at de tok ansvar, skryter Henning.

I forkant hadde han googlet litt om Forskningsparken, og han var imponert over hva de stod for og hva de gjør av tilrettelegging for entreprenørskap og forskning.


- Det var helt fantastisk mulighet å få delta på “Leder for en dag”. Jeg fikk innblikk i hva som kreves av en å være en leder. Hvilke valg som må tas fortløpende og hva man må ta hensyn til. Alt fra hverdagslige saker til store avgjørelser. Det er helt unikt å få en leder tilgjengelig på denne måten for å dele av sin kunnskap. Jeg komme til å ta med inspirasjonen til hvordan en god leder tar avgjørelser når det trengs, og stoler på at de ansatte gjør jobben sin. De var et ekstremt godt sammensatt team, sier Henning.

Leder for en dag 29

Fremtidens kollegaer


«Leder for en dag» er et årlig initiativ fra Ungt Entreprenørskap, og gir godt søkelys på hvem som skal være med på å skape de nye arbeidsplassene.

"Vi har kultur for å dyrke idrettsstjerner og kjendiser som helter. Unge gründere som tar risiko og utfordrer seg selv fortjener mer oppmerksomhet. Det er de som skal skape de nye arbeidsplassene. Det er de som skal bidra til innovasjon og bringe samfunnet vårt fremover"
Gry Sæterdal, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Vestland

Bygger morgendagens kompetanse

Forrige skoleår etablerte over 13.000 elever og studenter ungdomsbedrift eller studentbedrift i regi av Ungt Entreprenørskap. De 22 ledertalentene som deltar på «Leder for en dag» er plukket ut basert på sine prestasjoner i dette arbeidet, og blir koblet opp mot en toppleder fra et relevant selskap eller organisasjon.

Ungt Enteprenørskap ønsker å gi elever og studenter en trygg arena for trening og læring før de skal ut i det virkelige arbeidslivet. Gjennom «Leder for en dag» får de god veiledning, verdifull ledertrening og et viktig nettverk på veien videre.

IMG 7367

- Vi veldig takknemlig overfor de lederne og bedriftene som stiller opp for ungdommene og gir dem inspirasjon til en fremtidig karriere. Det er en utrolig motivasjon for de unge ambisiøse talentene at toppledere fra næringsliv, organisasjoner og politikk velger å bruke tid på dem, følge dem og gi dem tips og råd på veien videre. Ungt Entreprenørskap er en brobygger mellom skole og arbeidsliv, og det er nettopp det vi gjør også denne dagen, forteller en engasjert Grete Ingeborg Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.