Supre ideer fra Sunnhordland

Elevene fikk en unik lærdom da de presenterte ungdomsbedriftene sine for næringsutviklerne i Atheno under årets Syretest i Sunnhordland. Rådgiverne var imponert etter presentasjonene og oppsummerer at framtiden for norsk entreprenørskap er lysende.

Sunnhordland syretest

På syretesten skal ungdomsbedrifter møte representanter fra lokalt næringsliv. Målet er klart - elevene skal få hjelp til å få ideene sine videre inn i markedet. De får tilbakemeldinger på hva som er bra og veiledning på hva de bør fokusere på fremover.

Bilde1

"Syretest var fantastisk bra. Elevene var veldig fornøyd med arrangementet og synes at det var nyttig å kommunisere med rådgiverne og få gode innspill på videre arbeid. Det er så utrolig flott at Ungt Entreprenørskap arbeider på denne måten. Det å kunne få andre relevante fagpersoner inn i klasserommet gir en helt unik lærdom", forteller Julie Holmedal Askeland som er lærer ved Kvinnherad videregående skole. De hadde meldt på flere ungdomsbedrifter under årets syretest.

Kunnskapsløft om entreprenørskap og Kvinnherad

Lokalspel UB var en av dem som deltok på arrangementet. Ideen deres handler om å øke kunnskapen om Kvinnherad kommune på en underholdende måte. Daglig leder Kristian Steinsvik forteller hva de har arbeidet med så langt og hvordan de hadde forberedt seg.

"Før syretesten måtte vi tenke godt igjennom hva vi egentlig skal levere i bedriften, hva vi holder på med og hvor vi er i løypen", forteller Steinsvik.

Økt innovasjon og verdiskapning

Rådgiverne som skulle hjelpe ungdomsbedriftene er tilknyttet Atheno som til dagen arbeider med å legge til rette for økt innovasjon og verdiskapning i nye og eksisterende bedrifter i regionen.

"Syretest er en gavepakke til elevene og er veldig nyttig for å videreutvikle ungdomsbedriftene. Arrangementet var utrolig kjekt. Ungdommene var supergodt forberedt, og teknisk gikk det som en kule. Det var imponerende å se hva ungdommene hadde fått til på en måned. Både når det gjelder forretningsplaner, markedsarbeid og presentasjoner. Ungdomsbedriftene var veldig lydhøre for tilbakemeldinger og kom med gode motspørsmål for å kunne videreutvikle ungdomsbedriften", oppsummerer Nina Østensjø som er prosjektleder for Ungt Entreprenørskap Vestland og rådgiver i Atheno.

Fremtiden er lysende

Inkubatorleder Kjetil Djuve og prosjektleder Nils Kjetil Haukanes fra Atheno var også imponert over arbeidet som var lagt ned og engasjementet til ungdomsbedriftene.

"Herlig å kjenne på energien ungdommen frigjør gjennom sitt arbeid i ungdomsbedriftene. Bare det at de har denne energien er et fantastisk innsalg for bedriften. Det er tydelig at de har jobbet med forståelse for kunden og for markedet, sier Kjetil Djuve.
Jeg er mektig imponert over strålende ungdom. Framtiden for norsk entreprenørskap i er lysende. Det at de alle har bærekraft sentralt i forretningsideene er lovende i seg selv", sier Haukanes.

Nils Kjetil Haukanes har stor tro på videre arbeid og fremtidens entreprenører.

Syretest på Vestlandet

Nå er to av tre syretester gjennomført på Vestlandet. Neste arrangement gjennomføres i Sogn og Fjordane 3.november. Deretter er det Fylkesmesteskapet i mars som venter dem.