Suksess med Syretest

Ungdomsbedriftene i Sogn og Fjordane imponerte næringslivsaktører med ideene sine.

Syretest UB SF

Elever fra Stryn, Årdal, Mo og Øyrane og Hafstad videregående skole deltok på Syretest for ungdomsbedrifter i Sogn og Fjordane. Sonja Øvre-Flo som er lærer på Stryn videregående skole var veldig fornøyd med læringsutbyttet og engasjementet.

Syretest UB2 SF

"Elevene er superfornøyd med å ha deltatt på Syretest. De ble veldig skjerpet når de skulle presentere ideene for rådgiverne. De har virkelig vokst med oppgaven", forteller Øvre-Flo

Ny læreplan matcher UE-programmene

Hun synes at det er så mange tema i den nye læreplanen som kan knyttes inn i de ulike programmene til Ungt Entreprenørskap.

"Vi får virkelig forsterket læringen vi har hatt i klasserommet. Som lærer gir det veldig masse. Elevene får økt forståelse for sammenhengen mellom teori og praksis. De har vært både utforskende og kreative underveis. De fikk de gode, konstruktive tilbakemeldinger fra rådgiverne. På Syretest faller brikkene på plass", sier hun fornøyd.

Suksess med Syretest

11 ungdomsbedrifter presenterte seg for næringslivsaktører under Syretest som ble gjennomført digitalt for andre år på rad.

"På et slikt arrangement fungerer det veldig bra å gjennomføre digitalt. Alle ungdomsbedriftene hadde detaljerte og utfyllende presentasjoner. De hadde tenkt på alt fra marked, salg, organisering, innhold og produksjon. Presentasjonene var logisk fremstilt. Vi ble rett og slett imponert over arbeidet de har lagt ned så langt", sier Eivind Husabø som er rådgiver i Ungt Entreprenørskap.

Han var overrasket over nivået på ungdomsbedriftene som deltok. Ideene var både spennende og realiserbare. Det var også en del nye ting som han ikke har sett tidligere. Det var også veldig gode dialoger mellom ungdomsbedrifter og rådgiverne.

Stickers UB 2 1

"Syretest gikk veldig, veldig bra. Mye takket være det flotte panelet vi hadde med oss. De gjorde jobben på en veldig god måte. Rådgiverne var konstruktive og ga elevene gode tips og tilbakemeldinger", oppsummerer Eivind Husabø.

Vannvittig imponert

Rådgivere som deltok var fra Sunnfjord Utvikling, Innovasjon Norge, Kunnskapsparken Vestland og Årdal Utvikling. De har lokal forankring og kjenner godt til næringslivet i nærområdet. På den måten kan de gi gode råd om bedrifter og personer som ungdomsbedriftene kan kontakte for å videreutvikle ideene sine. Sigrid Førde som er forretningsutvikler i Kunnskapsparken Vestland var imponert over nivået på årets deltagere.

Sigrid Forde

"Jeg jobber daglig med næringsutvikling, men ikke med så unge gründere. Jeg er kjempeimponert over nivået. Det var vannvittig mange gode ideer. Det som slår meg er at alle bedriftene fokuserer på bærekraft samtidig som ideene er innovative. Det gjør meg kjempepositiv for fremtiden. Det er ungdommen som skal ta over og som er fremtiden vår. Jeg er rett og slett superimponert", sier Sigrid Førde begeistret.

Oppfordring om å støtte ungdommen

Hun synes at skolene, mentorene og lærerne har arbeidet veldig godt så langt. Førde har en oppfordring til dem som vurderer å bidra som rådgivere og mentorer til ungdomsbedrifter.

"Jeg vil oppfordre alle om å bli med. Som voksne og etablerte i næringslivet har vi et ansvar. Om man ser i det lange løp, så er det ungdommen som blir våre kollegaer og sjefer i fremtiden. Det å være med på å styrke deres kompetanse og forberede dem på det virkelige livet er kjempeviktig. Det er ekstremt givende å se hvor mye det betyr for en person at noen har troen på deg og heier på deg. Det kan ikke måles i penger. Det er veldig givende", avslutter hun.