Samlet unge ledere fra hele fylket

Det er tradisjon at Ungt Entreprenørskap i samarbeid med Handelshøyskolen BI inviterer til samling for ledere av Ungdomsbedrifter like før jul. Dette pleier å gjennomføres på BI sitt campus i Bergen i kombinasjon med julegrøt. Corona satt en stopper for dette i år, men i dag ble Digital Ledersamling arrangert for 41 daglige ledere fra 18 ulike videregående skoler i Vestland.

"Jeg er glad for at så mange kunne være med. Vi hadde deltakere fra Måløy vgs. i nord til Kvinnherad vgs. i sør. Den digitale hverdagen gir nye muligheter i et stort nytt fylke!»"
Ingrid Stensnes, fagansvarlig for videregående skole i Ungt Entreprenørskap Vestland
Screenshot 19

Ansvarlig for gjennomføring var Direktør ved BI - campus Bergen Elisabeth A. Seim. Formålet med samlingen er å gi de nye lederne faglig påfyll om ledelse, men også at elevene skal få møte andre ledere av ungdomsbedrifter og diskutere aktuelle problemstillinger med dem. Som ny leder står man foran mange valg og mulige utfordringer.

Elisabeth delte sine erfaringer som leder, og fikk lederne til å reflektere over tema som:
- Hvilken type leder vil du være?
- Hvilke mål har dere for bedriften deres?
- Har dere laget spilleregler for bedriften, og hva gjør dere hvis noen ikke følger de?

Lederne ble delt inn to og to i breakout rooms. Her fikk de delt erfaringer og diskutert temaene. Dette satt elevene stor pris på.

Screenshot 31

Vi var også så heldig å få Daglig leder i Miles, Kate Henriksen til å holde et gjesteinnlegg. Eller Daglig tjener som hun blir omtalt som. Kate fortalte om kulturen i Miles og deres spennende ledelsesfilosofi.

Kate sa at det er viktig å gi de ansatte tillitt, og å bry seg om dem. Hun oppsummerte det flott med å dele et sitat fra en av Miles sine ansatte: «Fortell meg hvor vi skal, men ikke hvordan man skal komme dit.» Dette er for Miles å vise tillitt til sine medarbeidere.

Etter samlingen snakket vi med Adina Bø Rossland fra Spikkemat UB på Kvinnherad vgs. som lager boller og selger treprodukter. Hun leder fem andre medlever i bedriften. Selv føler hun seg ganske ny i gamet som leder. Men hun har tatt med seg noen gode tips på veien etter den digitale ledersamlingen i dag.

"Jeg fikk spesielt med meg hvor viktig det er å finne på noe kjekt i bedriften. Det er jo utrolig viktig at vi blir godt kjent med hverandre"
Adina Bø Rossland, dagligleder, Spikkemat UB fra Kvinnherad vgs.

Og målet som leder for bedriften er klart. «Vi skal gå med overskudd slik at når ungdomsbedriften avsluttes så skal alle få lønn for den innsatsen de har gjort", forteller Adina.